Историите зад 6 от най-емблематичните модни артикули от филми

Има много история зад модните артикули, които виждаме във филмите. Облеклото на любимите ни герои е всичко друго, но не и случайно. Обикновено се подбира и обмисля внимателно от дизайнерите на костюми, които знаят, че това, което героите носят трябва да предава определено послание. Нека разгледаме някои емблематични модни артикули от класически сцени, които са повече от просто стилни дрехи: 

1. Традиционните шапки на Зулу са използвани като вдъхновение в "Черната пантера"

В Черната пантера има силно африканско влияние. В този филм прическите на героите са вдъхновени от традиционните зулуски шапки. Тези шапки са изработени от трева и памук. Те се носят по време на специални церемонии, като сватби.

2. Дизайнерът в "House of Gucci" получил достъп до архива на марката

Дизайнерът на костюми в House of Gucci получил достъп до пищните архиви на марката. Тя успява да изрови някои от най-зашеметяващите артикули от миналото на Gucci и да ги включи в своите проекти за филма.

3. Емблематичната малка черна рокля от "Закуска в Тифани" е направена от Givenchy

Във филма Одри Хепбърн носи черна рокля, създадена от Givenchy. Роклята все още е емблематична и днес, въпреки че е създадена през 60-те години. Роклята е без ръкави, с изрязан гръб и черни ръкавици с дължина до лакътя.

Един екземпляр от роклята се съхранява в архива на Givenchy. Друг може да се намери в Музея на модата в Мадрид. А последният беше продаден на търг на Christie’s за повече от 607 000 евро през 2006 г.

4. Алън Рикман помогнал за дизайна на костюма на Снейп в Хари Потър

В Хари Потър Алън Рикман повлиял на гардероба на Снейп. Актьорът посъветвал екипа как да проектира дрехите на Снейп, защото имал визия в главата си как трябва да изглежда той. Рикман почувствал, че трябва да се направи костюм с много копчета, защото си представил Снейп да се закопчава, когато развивал героя. 

5. Емблематичната рокля на Мерилин Монро не заинтересувала особено много дизайнера

Образът на блондинката в развяваща се бяла рокля е може би най-разпознаваемата снимка на Мерилин Монро. Дизайнерът, отговорен за тоалета, е Уилям Травила, който не обърнал много внимание на творението си и го нарича "глупава малка рокля". Един от 3-те екземпляра на роклята обаче беше продаден за 4,6 милиона долара.

6. Емблематичните ботуши в "Дяволът носи Прада" са почит към Коко Шанел

"Дяволът носи Прада" е един от най-известните филми. Много от сцените във филма се превърнаха в емблематични в света на киното. Известен пример е сцена, в която модната журналистка Анди Сакс трансформира визията си, като носи чифт ботуши на Chanel. Коко Шанел е известна с любовта си към високите ботуши, но никога не ги е включвала в колекциите си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay