Как да отидеш на шопинг с деца

Как да отидеш на шопинг с деца

Който има деца, знае колко е трудно да отидеш на шопинг с тях. Още повече ако им избираме дрехи и обувки, а не играчки, тогава ситуацията доста ескалира. Така е, защото и те имат свой ритъм, липсва им търпение и никак не обичат да пробват и мерят.

Когато говорим за детски маратонки, които избираме за зимата, е добре да имаме няколко фактора предвид. За да ангажираме и децата с избора им, е добре да заложим на любимите им цветове и принтове. Ето и още няколко трика:

Повечето производители предлагат размери на обувките в сантиметри, хубаво е да измерим предварително детското краче, докато детето e изправено, друга опция е да измерим друг чифт обувки, които носи и са му комфортни. Новият чифт обувки взимаме със сантиметър над стария. Понякога се подвеждаме да вземем твърде големи обувки, защото разчитаме на това колко бързо растат децата.

Обръщаме внимание и на формата на стъпалото на детето. Малките имат по-пухкави крачета и се нуждаят от по-широк модел, без дискомфортни шевове.

Проверяваме дали обувчиците имат гъвкава подметка, за да не изкривяват походката на детето, но да осигурят стабилност при стъпване.

Що се отнася до дизайн, предпочитаме естествените материали като кожа и памук, които позволяват на детското краче да диша. Напомняме си, че детската кожа е много чувствителна и лесно може да бъде раздразнена и изранена.

Важен детайл при детските обувки е да се обуват лесно – с лепенка или на ластик. За да бъде максимално удобно и за детето, и за родителя.

Дори и да прекарат по-голямата част от своето време с децата си, майките също искат да се чувстват красиви и да изглеждат добре, когато са навън на разходка в града. Шопингът за дрехи си остава страст, която ни помага да изразим стила и индивидуалността си. 

В периоди, в които не се чувстваме напълно ок с фигурата си, избираме дънки, които извайват силуета и ризи, които стоят свободно и прикриват дребните несъвършенства. В същата посока се заиграваме и с принтове, и пропорции в облеклото.

За онези, които пък искат да подчертаят фигурата препоръчваме акцент върху талията, както и шорти с подходяща кройка. И защо не с висока талия.

Преди всичко удобството и чувството да се усещаме добре в кожата си си остават приоритет. Затова избираме дрехи, които ни позволяват да се движим свободно.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay