Наръчник за купуване на нови обувки

Наръчник за купуване на нови обувки

"Дай на една жена правилните обувки и тя ще покори света”- със сигурност сте чували това и преди. Не е тайна, че намирането на идеалния чифт обувки може да ви накара да се почувствате невероятно и да бъдете уверени в себе си. Няма значение дали са маратонки, т.н. балеринки, еспадрили и т.н. Истината е, че когато бъдат избрани внимателно, обувките могат да станат най-добрият ви съюзник по отношение на комфорт, мода, външен вид и стил.

 Ето няколко неща, които трябва да обмислите преди да си купите нови обувки:

1. Краката

Обувки на токчета

Има връзка между токчетата и краката. Ако жена с дебели крака носи пола и я комбинира с обувки с тънки токчета, те ще направят краката й да изглеждат още по-дебели. Вместо това, изберете обувка, която има дебел ток, ако имате големи прасци или дебели глезени.

Тънки / дебели крака

Най-добрата обувка за тънки крака е тази с детайли по глезените, като боти. Можете също така да търсите обувки, които са вързани точно до глезените, което ще направи краката да изглеждат визуално по-широки. Мокасините също могат да ви помогнат да направите краката ви да изглеждат по-големи. Що се отнася до дебелите крака, трябва да се избягват обувките, които подчертават глезените.

Къси / дълги крака

Що се отнася до късите крака, не е препоръчително да носите обувки със затворени пръсти, тъй като те карат тялото ви да изглежда непропорционално. Обувките, които подчертават глезените, обикновено драстично "скъсяват" краката, така че е по-добре да го избягвате. Що се отнася до жените с дълги крака, всеки тип обувки ще ви стои добре.

Наръчник за купуване на нови обувки

2. Поводът

Изборът на подходящите обувки за случая може да направи всичко различно по отношение на създаването на правилно впечатление и този принцип трябва да се прилага за всички видове обувки. Ето защо е важно да избягвате прекалено неофициалните обувки в по-консервативни среди и обратното.

Височината на тока също е важна и зависи от това колко време ще носите обувките. Здравните експерти предполагат, че токовете трябва да са между 3 и 5 см, за да може теглото ви да се разпределя по-равномерно и така да има по-малък натиск върху предната част на стъпалото ви. Ако ви е необходима повече височина, опитайте платформи- те не създават напрежение в краката и са много по-удобни.

Наръчник за купуване на нови обувки

3. Цвят

Цветът на обувките също може да бъде определящ фактор. Черните обувки стоят добре на високи жени, но не са много подходящи за ниски жени, защото карат краката ви да изглеждат по-къси.

Обувките с неутрален цвят, от друга страна, визуално удължават краката, така че ако сте ниски, бежовите и телесни цветове за обувки биха били най-добрият избор за вас. Препоръчва се да изберете тези, които са най-близки до вашия тон на кожата. Разбира се, не забравяйте, че цветът на обувките ви също трябва да е съобразен с цветовете на вашето облекло.

4. Визуални ефекти

Върховете на обувките могат да променят възприятието на стъпалото, като го правят да изглежда по-широко или по-тесно, по-късо или по-дълго. Острите обувки издължават стъпалото, ако се комбинират с чорапогащи и панталони в същия тон, така че тази комбинация се препоръчва за тези, които искат да изглеждат по-високи. Въпреки това, не се препоръчва за тези, които имат много тънки крака, освен ако обувките нямат детайли.

Обувките с квадратни пръсти могат да добавят малко визуален обем към краката, но трябва да се избягват, ако имате дебели глезени. Обувките със заоблени пръсти също могат визуално да разширят краката ви, но не толкова, колкото квадратните. В допълнение, те могат да бъдат по-удобни в сравнение с острите обувки.

Наръчник за купуване на нови обувки

5. Стил

Стилът е може би най-важният аспект, който трябва да се вземе предвид. Независимо какво диктуват модните тенденции, подходящата обувка ни кара да се чувстваме удобно и отразява нашия стил.

Обувките трябва да изразяват личността. По-"женствената" жена може да предпочете да носи токчета, отколкото да носи ниски обувки или маратонки; но жените, които предпочитат прост и ежедневен стил, със сигурност ще се чувстват по-удобно с обувки без токчета или, може би, с ниски токчета. Идеята е да следваме този инстинкт, който всички имаме и който е продиктуван от нашия стил и личност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay