7 модни грешки, които често допускаме

7 модни грешки, които често допускаме

При избора на облекло и аксесоари, хората често допускат грешки, които съсипват цялостната им визия. От друга страна, ако облеклото ви и аксесоарите са подбрани правилно, можете да изглеждате зашеметяващо, без много усилия.

Обобщихме грешките, които най-често допускате, за да спрете да ги правите и да изглеждате стилно винаги:

1. Избиране на неподходящи обици за вашата форма на лицето

Може да ви изглежда като нещо много дребно, но избирането на неподходящ вид обици може да направи лицето ви непропорционално. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:

За овално лице можете да изберете всякакъв тип обеци. Важно е само да не прекалявате с аксесоарите. 

За кръгло лице дългите обици са най-добрият избор.

За лице с форма на сърце най-подходящи са обиците с издължени линии и извивки.

За лице с квадратна форма опитайте издължени, халки и висящи обици.

За тясно лице дългите висящи обици са най-добрият избор.

2. Носене на дрехи, които са или твърде малки, или прекалено големи

Ако сте от хората, които просто грабват дрехите от рафта и ги купуват, без да ги пробват, спрете да го правите. Колкото и добре да изглежда една дреха на манекена, ако не ви е по мярка, ще изглеждате нелепо. Освен че не е удобно да се носят дрехи, които са твърде малки или твърде големи, няма да изглеждате добре.

3. Прекалено декорирани дрехи

Допълнителните ръбове и гънки могат да ви накарат да изглеждате с няколко размера по-едри, отколкото всъщност сте. А вие не искате това със сигурност. Най-добре е да избирате прости дрехи, но същевременно елегантни.

4. Прекалено много аксесоари

Носенето на прекалено много аксесоари може да ви изиграе лоша шега. Добре е всичко да бъде просто и елегантно. Ако сложите твърде много аксесоари, вниманието ще бъде фокусирано върху тях, а не върху красивото ви лице. Разбира се, аксесоарите са изключително важни и правят визията завършена, така че не ги пропускайте, просто ги носете с мярка.

5. Носене на дрехи с широки хоризонтални ивици

Хоризонталните ивици на дрехите не са добра идея. Те подчертават недостатъците на вашето тяло. По-добър вариант е да изберете едноцветни дрехи или такива с малки принтове.

6. Неподходящи дрехи за формата на вашето тяло

Ако сте по-пълнички и ниски, добре е да избягвате да носите широки панталони, защото те създават илюзията, че сте още по-пълни. Широките панталони стоят по-добре на високи и слаби жени.

За тяло с форма на круша е по-добре да добавите няколко слоя към торса си и да подчертаете талията си с колан. Това ще направи тялото ви да изглежда по-пропорционално.

7. Неподходящо облекло за съответното място или повод

Да бъдете облечени неподходящо, може да бъде смущаващо. Не бихте искали да се появите на интервю за работа, облечени с дънки или да ходите на къмпинг в гората с официална рокля, нали? Винаги съобразявайте тоалета си с мястото, на което отивате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay