9 дрехи, които родителите трябва да избягват да купуват за децата си

9 дрехи, които родителите трябва да избягват да купуват за децата си

Съвременните родители са сигурни, че знаят всичко за облеклото на децата си. Ако решат да изберат памучно облекло, те избират само 100% памук и твърдо казват "не" на синтетиката. В същото време те искат стиловете да са модерни, цветовете да са ярки и цялостният външен вид да бъде балансиран. Уви, дори атрактивни на вид артикули с добро качество могат да крият опасности, за които любящите родители нямат представа.

Ето какви дрехи не бива да купувате за децата си: 

1. Дрехи с декоративни копчета, пайети и мъниста

Детските дрехи не трябва да имат куп декоративни елементи. Любопитните деца могат да ги откъснат, да ги сложат в носа, ухото или устата си и да ги погълнат, защото тези детайли са толкова привлекателни и лъскави. Обикновените копчета също крият опасност за децата. Тези копчета, пришити в производствена фабрика, не винаги държат добре, така че винаги е необходимо да проверявате колко добре са пришити след всяка покупка.

9 дрехи, които родителите трябва да избягват да купуват за децата си

2. Дълги шалове

Детски шал, който на пръв поглед често е невинен, може да носи потенциална заплаха за малките деца. Това е така, защото дългият шал може лесно да се закачи на нещо. Доста е трудно (ако не и невъзможно) детето да се освободи в този случай без помощ от възрастен. 

3. Прекалено тесно поло

Полото е много популярна дреха, но не е много удобно- облича се трудно и детето може да се изнервя. Освен това, ако е прекалено тесно, полото може да притиска детето и дори да причини главоболие. 

4. Тъмни дрехи без светлоотразителни елементи

Често родителите избират практични дрехи в тъмни цветове, като по този начин рискуват безопасността на децата си. Не само могат да загубят детето си в тълпата, но и шофьорите може да не успеят да видят малкия пешеходец в тъмнината. Колкото повече отразяващи светлината елементи имат детските дрехи, толкова по-добре.

5. Тежки "модерни" обувки или обувки с плоски подметки

Стилните обувки могат да се окажат тежки и неудобни. Безотговорните производители често приоритизират само външния вид на своите продукти и игнорират анатомичните нужди на детското краче. Неудобно е да бягате и да играете с тежки маратонки с масивна подметка. Освен това детето ще се умори бързо.

Платнените обувки с гумени подметки също са в рисковата група. Поради липсата на опора на петата, вероятността от развитие на плоскостъпие се увеличава няколко пъти.

9 дрехи, които родителите трябва да избягват да купуват за децата си

6. Якета с обемни качулки

Обемните качулки затрудняват виждането на обекти наоколо и могат да станат причина за трагедия. Детето просто не може да оцени средата с тези качулки, което е изключително опасно, особено на пътя, железопътните линии или тъмните ъгли. Освен това, точно като шаловете, качулката може лесно да се закачи за нещо на детската площадка.

7. Дрехи за възрастни

Въпреки че тези дрехи изглеждат стилни и ефектни, за децата са абсолютно неудобни, когато ги носят. Дрехите, които са прекалено тесни или прекалено големи, затрудняват движението на децата, което им пречи да бягат и скачат пълноценно. 

8. Дрехи, които имат огромен етикет отвътре

Ако дрехите имат етикет отвътре, това може да дразни детето, тъй като често ръбовете на етикетите са твърди. 

9. Тесни шапки

По-добре е да купувате шапки в съответствие с размера на детето. Прекалено голямата шапка може да причини дискомфорт - тя се плъзга надолу и пречи на зрението на детето. Прекалено стегнатата шапка може да нарани деликатната кожа, оставяйки следи по челото, което може да причини главоболие. Тесната шапка от синтетика ще накара главата на детето да се изпоти, което ще доведе до сърбеж и дразнене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay