Chanel и Dior: сблъсъкът на парфюмните марки, завладели света

Габриел Шанел и Кристиан Диор - двама от най-големите модни дизайнери на ХХ век. Те различно разбирали желанията на жените, като формирали два противоположни стила - прост и елегантен за Chanel и луксозен и секси за Dior

Chanel и Dior: сблъсъкът на парфюмните марки, завладели света

Chanel: уверен женски стил

Известната марка предлага парфюмите Chanel No. 5, Coco, Coco Mademoiselle, Шанс - безусловни класики и синоними на елегантност.

Основният парфюм Chanel No. 5 е  създаден от руско-френския парфюмерист Ърнест Бо. Алдехидният аромат се състои от осемдесет съставки. В Chanel No. 5 преобладават алдехидите и бергамота, които създават неуловимото усещане за полярна свежест. След това идват есенциите на момина сълза и жасмин, а в основата на базата е ветивер и сандалово дърво. Ароматът се превърна в легенда и е най-известният парфюм в света.

Делото на Коко днес процъфтява. През 2010 г. парфюмерът на модната къща Jacques Polge създава Bleu de Chanel - аромата на победителите, а след това - Coco Noir - вечерен аромат в духа на барока.

Ароматите на Chanel са за модерни момичета, които знаят какво искат и знаят как да постигат целите си. През годините лицата на аромата са били много женски легенди: самата Коко Шанел, Мерилин Монро, Карла Бруни.

Chanel и Dior: сблъсъкът на парфюмните марки, завладели света

Женски и страстен Dior

В композициите си Диор се опитва да пресъздаде олицетворението на женствеността, сексуалността и чувствеността. Ето защо, парфюмите имат предимно флорална основа, която се превръща в своеобразна обонятелна визитка на марката. Кутюрът използва само чисти и скъпи съставки и сам, лично отглежда цветя.

Първият аромат на майстора, Miss Dior, е лек аромат, който предава усещане за любов и възхищение. Много аромати на марката остават най-продаваните и до днес. Сред тях са Miss Dior, Poison, Dior Addict и, разбира се, J’adore.

Парфюмът Dior е продължение на женската есенция. Подходящи са за романтични и женствени момичета, които обичат да се обличат добре, знаят много за нишевата парфюмерия и как да носят луксозен аромат. Натали Портман и Шарлиз Терон се превърнаха в съвременната персонализация на марката.

Ароматите на двете големи парфюмерийни компании са емблематични. Те са обичани, купувани и възхвалявани от самото им създаване до днес.

Конфликтът Chanel и Dior е конфронтация на елегантност и небрежност, желание за простота и величествен лукс.

Единственото нещо, което ги обединява, е стремежът към съвършенство, любовта към детайла и качеството. За да създадат своите композиции, те използват само най-добрите и най-скъпи съставки.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay