10 плажни трика, които ще спасят вашето лято

Няколко интересни съвета

10 плажни трика, които ще спасят вашето лято

Когато говорим за лятото, често мислим за горещ пясък, студена вода и хубав тен. Но много неприятни неща могат да се случат на плажа и наистина могат да развалят ваканцията ви.

Ето няколко трика, с които ще избегнете тези неприятни ситуации и вашата почивка ще бъде приятна, забавна и много слънчева.

1. Как да спрете залепването на пясък по ходилата си

Целият този пясък, който залепва по краката ви е доста неприятен, така че бихте били доволни, ако има как да избегнете този момент. Е, има решение. Използвайте детски талк на прах.

Какво да правите: Поръсете малко талк върху парче плат и го завийте здраво. Когато сте готови да се приберете вкъщи, разтрийте талка по краката си. Той абсорбира влагата, което означава, че целият пясък ще падне.

2. Как да избегнете изгубването на ключовете за колата

За да избегнете носенето на ключовете на плажа, вземете някакво цвете, клонка или друго растение и го завържете за ключовете. Сложете го от вътрешната страна на калника или просто върху една от гумите.

3. Как да предпазите вещите си

Когато сте на плажа, често няма къде да сложите ценностите си и не е добра идея да ги оставяте, без никой да ги наблюдава.

Какво да направите: Просто поставете ключовете, телефонът, парите и т.н. в детската пелена или ги обвийте в малко бельо. Тези неща са напълно непривлекателни за крадците. Те дори няма да се докоснат до тях и вашите неща ще бъдат в безопасност.

4. Как да избегнете главоболието

Рязкото изменение на налягането, което се случва, когато се гмуркате под водата, може да ви причини главоболие. За щастие има начин да се предотврати това.

Преди да се гмурнете под водата, притиснете носа си, затворете устата си и създайте силен натиск в главата си за 5-10 секунди. След това вдишайте дълбоко и повторете този процес още 2 пъти. Тялото ви ще се адаптира към новото напрежение и няма да свършите с главоболие.

5. Как да запазите телефона си сух

За да предпазите телефона си от водата и пясъка, сложете го в плътно затваряща се торбичка. Така ще имате напълно водоустойчив протектор.

6. Ако ушите ви заглъхнат

Ако имате вода в ушите, трябва да възстановите естественото напрежение във вътрешното ухо. Това е лесно. Вземете един балон, запушете носа си и започнете да го надувате. В даден момент ще чуете слабо пукване, което показва, че налягането в ушите ви се е нормализирало.

7. Бърза освежаваща напитка

Преди да отидете на плажа, напълнете пластмасова бутилка с 1/3 вода и я поставете във фризера. Когато се нуждаете от хладка напитка след дълго време, прекарано на слънце, можете да излеете питие в бутилката и то веднага ще се охлади.

8. Охлаждане на джапанките

За да избегнете нагряването на джапанките, след като стоят на слънце с часове, ги дръжте обърнати, когато не ги носите.

9. Спрете залепването на пясък по всички предмети

Например поставете бутилките в хартиени чашки, за да не залепва пясък по тях.

10. Защитете телефона си от пясък и вода

Това е още един чудесен начин да защитите телефона си от вода и пясък: опаковайте го със стреч фолио. Това ви позволява дори да го вземете във водата, въпреки че тъчпадът може да не работи при по-ниски температури.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay