Небето е близо в хотел Бурж ал Араб

Той е 7-звезден и отделен на самотен остров в Дубай

Как ли изглежда най-скъпият хотел в света? Така, както изглежда и най-високият. Бурж ал Араб е най-луксозният и висок хотел, създаван някога. Заради своите 321 метра той изглежда изключително внушаващо, а 7-те звезди, които притежава, само загатват какви чудеса се крият на територията му.

Бурж ал Араб се намира в Дубай и е построен върху специално създаден изкуствен остров, отдалечен от брега на Персийския залив с 280 метра. Връзката между уникалната сграда и залива представлява впечатляващ тесен мост, който се издига над самата водна повърхност. И преди сме ви разказвали за това чудо на архитектурната и строителна мисъл. Сега само ще ви припомним защо въпросният хотел е единствен на света. И ще ви покажем как изглежда стая за няколко хиляди долара на вечер.

Самият дизайн на хотела наподобява формата на корабно платно, а погледнат от високо, може да изглежда и като християнски кръст. Именно такава е била целта на основния архитект, който е мечтаел да създаде най-големия християнски символ в ислямска държава. Де факто е успял. За да му се противопостави, шейхът собственик на хотела, е забранил снимането му в гръб.

Вратите на Бурж ал Араб отварят за пръв път на 1 декември 1999 година, а построяването на това архитектурно чудо отнема точно 5 години. На това ултрамодерно място няма стандартни стаи. Там всеки един апартамент притежава луксозен и уникален дизайн, като най-малкият заема площ от 169 кв.м. Най-големият пък се разпростира на цели 780 кв.м.

Небето е близо в хотел Бурж ал Араб

Цените за нощувка между стените на този земен рай струват между 1000 и 15 000 долара. Най-величественият и кралски апартамент пък коства на обитателите му цели 28 000 долара.

Едва ли в този живот ще успеем да усетим вълнуващото чувство от влизането през кралските порти на Бурж ал Араб. Затова пък технологията ни помага да хвърлим един онлайн поглед вътре. Вижте всички снимки, за да се пренесете в лукса и красотата на Бурж ал Араб.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay