Неща, които карат дома ви да изглежда евтин

Неща, които карат дома ви да изглежда евтин

Автор: Михаела Михайлова

Декорирането на интериора може да бъде забавно и удовлетворяващо – и скъпо. Но понякога, в опит да спестят пари, собствениците на жилища правят твърде много и резултатът е всичко друго, но не и красив. Добрата новина е, че можете да подредите дома си евтино и елегантно, като избягвате някои често срещани грешни решения за декориране .

Без значение от вашия бюджет целта е една и съща: да добавите красотата и стил към дом.

Масово произвеждано изкуство

Дори и да не можете да си позволите скъпи картини, на известен художник, то може да заложите на нещо не толкова комерсиално, или да направите сами картина за стената си. Вашият вход трябва да изглежда чист и изискан, защото това е първото нещо, което хората виждат, когато влязат в дома ви. Инвестирайте в няколко функционални мебели и уникални произведения на изкуството, за да поддържате пространството красиво  и използваемо. Като не забравяйте, че дори и евтина, една мебел може да бъде уникална, ако вложите малко мисъл в това къде и как да я позиционирате.

Тематични декори

Тематичното декориране работи добре в детската стая преди тийнейджърска възраст. След това темите за декориране трябва да бъдат заменени от стилове за декориране - и това изисква различен подход. Например, ако искате да демонстрирате любовта си към морския бряг, можете да разпръснете няколко морски предмета из дома си, но прекомерното изобилие може да го направи да изглежда като евтин крайморски мотел. Дяволът е в детайлите. Не претрупвайте дома си с предмети, само защото пасват на темата.

Твърде малък килим

Неща, които карат дома ви да изглежда евтин

Когато избирате килим, уверете се, че е достатъчно голям, за да пасне точно под мебелите ви, за да не се носи просто в стаята. Килимът, който е твърде голям, ще накара пространството ви да изглежда прекалено претрупано, докато твърде малък килим изглежда случайно и, добре, евтино.

Разхвърляни стаи

Оставянето на твърде много неща върху кухненския плот е класическа грешка в декора. Изчистеният вид прави една стая да изглежда скъпа и в крак с модата.
Намерете място за вашите неща, така че къщата ви да не изглежда разхвърляна. Има безкрайни начини да хакнете бъркотията си и да се отървете от нея завинаги.

Сувенири

Добре е да се поглезите с няколко кичозни декорации, особено по време на празниците или в детската спалня, но твърде много миниатюрни статуи на животни или клишета правят дома да изглежда детски и евтин. Изхвърлете надписа "Живей, смей се, обичай" и изберете нещо, което наистина говори за това кой сте.

Неща, които карат дома ви да изглежда евтин

Празни стени

Минимализмът също може да бъде шик, но твърде оголена концепция може да създаде евтино изглеждащо пространство. Не прекрачвайте границата.

Основни осветителни тела

Заложете на добро осветление. Тъмните стаи изглеждат евтини. Тази лесна поправка може да превърне една остаряла спалня или вход в естетически приятно пространство.


Комплекти мебели

Оборудването на спалня с подходящ комплект от голям магазин може да е лесно, но не е непременно евтино и може да направи стаята да изглежда като всички останали.
Смесването и съчетаването на стилове , тъкани и дърво е креативен начин за декориране с ограничен бюджет и ще направи дома ви да изглежда страхотно. Изберете само един или два артикула от един и същ магазин, така че домът ви да не изглежда като фотосесия от каталог.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay