Осем звезди, които победиха рака

Пример за изключителна сила на духа дават някои от най-обичаните знаменитости, които пребориха успешно различни форми на коварното заболяване

Осем звезди, които победиха рака

Ракът е сред заболяванията с най-голяма честота в световен мащаб, от което никой не е застрахован. Стига да бъде диагностицирано навреме обаче, онкологичното заболяване може да бъде овладяно и да не доведе до фатален изход. Пример за изключителна сила на духа дават някои от най-обичаните знаменитости, които пребориха успешно различни форми на рак.

Кайли Миноуг

Осем звезди, които победиха рака

През пролетта на 2005 година австралийската поп певица получава диагноза рак на гърдата. По тази причина тогава тя отменя световното си турне. Кайли се радва на безусловната подкрепа на феновете си, много от които дариха парите от върнатите билети на организации, борещи се с онкологичните заболявания.

Само година по-късно, след успешно преминала химиотерапия, изпълнителката обявява публично, че е победила коварната болест и призовава към това, жените да не пренебрегват профилактичния преглед на гърдите, който може да бъде животоспасяващ.

Майкъл Дъглас

Осем звезди, които победиха рака

Носителят на две награди Оскар получава диагноза рак на гърлото през август 2010 година. Малко след това актьорът споделя публично за заболяването си в популярно американско токшоу. Майкъл Дъглас и съпругата му Катрин Зита-Джоунс отменят всичките си работни ангажименти, за да се отдадат изцяло на борбата с коварната болест.

По това време той неведнъж разказва пред медиите за убедеността си в това, че ще живее още много дълго и че е сигурен в успеха на лечението си. През януари 2011 година актьорът обявява, че ракът за него е вече история и че продължава активната си работа в киното.


Робърт де Ниро

Осем звезди, които победиха рака

Един от най-великите актьори в историята на съвременното кино научава, че е болен от рак на простатата случайно, докато е на поредния си профилактичен преглед през октомври 2003 година. Лекарите обещават на тогава 60-годишния актьор бързо да се възстанови, тъй като болестта е в много ранен стадий. За щастие са прави. Днес Робърт де Ниро е в отлично здраве и чрез медийните си изяви често напомня за необходимостта от профилактични прегледи.

Шарън Озбърн

Осем звезди, които победиха рака

Съпругата на Ози и майка на Кели Озбърн получава диагноза рак на дебелото черво, докато се снима семейното им риалити. Тя обаче не прекъсва участието си, а паралелно с това започва активно лечение.

По-късно Ози споделя, че по това време цялото семейство е било в дълбока депресия, а синът им дори направил опит за самоубийство, тъй като лекарите давали под 40% шанс Шарън да оживее. Стига се до там, че се появяват разсейки, вследствие на които и двете гърди на рок съпругата биват оперативно отстранени преди три месеца. Днес обаче прогнозите са обнадеждаващи и лекарите са сигурни, че Шарън се е разминала с най-лошото.

Анастейша

Осем звезди, които победиха рака

Певицата е сред звездите, които най-активно допринасят публично за борбата с рак на гърдата. След като получава такава диагноза през 2003 година, тя обявява, че никога няма да се остави болестта да я повали и дори позволява на медиите да я снимат по време на химиотерапия. Същата година Анастейша издава и албум, който бързо се превърна в платинен.


Майкъл Хол

Осем звезди, които победиха рака

Звездата от сериала "Декстър” неотдавна получава диагнозата лимфом - най-разпространеният рак на кръвта. Тогава актьорът разказва публично, че когато е бил на 11 години, баща му е починал именно от рак. По тази причина той самият приема болестта като вид предизвикателство и обявява, че ще се бори до край. След няколко месеца говорителят му споделя пред медиите, че Майкъл Хол е напълно излекуван.

Род Стюарт

Осем звезди, които победиха рака

Британският певец е преминал през тежко и дълго проточило се лечение на рак на щитовидната жлеза през 2000 година. Той споделя този факт доста по-късно, на страниците на автобиографичната си книга. Най-голямото притеснение на Род Стюарт по това време е болестта и терапиите да не повлияят на гласа му. За щастие, днес той е напълно възстановен и споделя, че ракът е променил изцяло възгледите му за живота.

Синтия Никсън

Осем звезди, които победиха рака

Звездата от "Сексът и градът” премина през успешно лечение на рак на гърдата. Първоначално Синтия не иска да говори публично за болестта си. След това обаче тя променя възгледите си и днес е сред най-изявените активисти на организациите за борба с онкологичното заболяване.

733 9
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 07.03.2013|16:11
За съжаление Анастейша отново се бори с тази болест...
15
Не е посочен 19.02.2013|14:52
когато човека има воля, желание, пари и лекарства нещата стават ;)
14
Не е посочен 18.02.2013|16:05
Когато човек има воля стават чудеса !
13
Не е посочен 18.02.2013|14:44
Според мен тази битка е прид всичко в главата на човек, тъй като предадеш ли се на болестта не ти остава много.
12
Не е посочен 18.02.2013|13:01
Да чуеш тази диагноза е сякаш чуваш някаква присъда. Поне звездите могат да се радват на добро лечение и професионална помощ.
11
Не е посочен 18.02.2013|12:52
За Синтия Никсън не знаех... Във филма Саманта се разболява.
10
Не е посочен 18.02.2013|12:33
Браво на тях, че са се преборили!
9
Не е посочен 18.02.2013|12:06
Браво, това е много тежка битка.
8
Не е посочен 18.02.2013|11:46
Никого да не спохожда такава съдба и болестите да отминават.
7
Не е посочен 18.02.2013|10:49
Леле, колко хора са били болни от рак, а аз да не знам! Само не знаех, че Майкъл Дъглас е успял да се пребори с коварната болест. Мислех, че все още е болен.
6
Не е посочен 18.02.2013|10:43
Да ни пази Бог от такива коварни болести..!!!
5
Не е посочен 18.02.2013|09:50
Много е гадно това с жената на ози озбърн. на всичко отгоре при нея ракът е бил с разсейки. Това е ужасно
4
Не е посочен 18.02.2013|09:49
И горката Анастейша е страдала от това коварни заболяване
3
Не е посочен 18.02.2013|09:45
От всички изброени знаех само че на Кайли Моноуг и Майкъл Дъглас са им били открили раков заболявания
2
Не е посочен 18.02.2013|09:44
Не знаех че Робърт де Ниро е имал рак на простата. Това е ужасно, добре че всега всичко е наред
1
Не е посочен 18.02.2013|09:10
За съжаление, обаче много повече са хората, които ни напуснаха заради това коварно заболяване и то не само световно известни знаменитости, но и такива от родната сцена, също така много наши близки и познати... Изключително коварно заболяване, при което профилактиката е водеща.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay