Откровено за спонтанния аборт

Откровено за спонтанния аборт

Приблизително 10 до 20% от бременностите завършват със спонтанен аборт. Действителният брой вероятно е много по-висок, тъй като много спонтанни аборти се случват на твърде ранен етап от бременността - често още когато може дори да не знаете, че сте бременна.

И докато смятаме, че спонтанните аборти са често срещани и нормални в нашето общество, мнозина все още нямат представа за това колко емоционална, изтощаваща и променяща живота може да бъде загубата на бебе. Една смела жена на име Кристен Р. Мор нарушава това мълчание и споделя собственото си сърцераздирателно преживяване от загубата на бебе.

Днес платих над 1000 долара от джоба си за спонтанния си аборт. Не ми казаха, че ще струва толкова много да загубя бебе.

***

Отнема време. Сякаш участвам в маратон. Преживяването е изморително и дехидратиращо, а накрая оставаш без нищо.

***

Хората подкрепят идеята за раждането и радостта, която носи то, но нямат същата покрепа за преминалите през спонтанен аборт. Определено имат какво да научат в тази посока.

***

спонтанният аборт е... самотно изживяване. Не ти се говори за това, но понякога имаш нужда да крещиш. Къде мога да отида и да изкрещя силно?

***

Искаш да ускориш процес, но едновременно с това си казваш, че не искаш да бързаш.

***

Когато спонтанният аборт се случи в 13-а седмица, качените килограми не изчезват. Все още се налага носенето на клин за бременни, който да ни напомня на периода, в който сме още сме носили плод в утробата си.

***

Никой не говори за това, следователно никоя жена не знае как да говори за проблема си. Хората подхвърлят неподходящи реплики.

***

Има хора, които са истински ангели в такъв момент - преглеждащият лекар, който те пита дали искаш да чуеш липсващото сърцебиене, приятелят, който си поплаква с теб и партньорът, който страда, заедно с теб.

***

Болезнено е и скъпо, колкото истинско раждане. Но накрая няма бебе, няма нищо...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay