Продуктивността идва с музиката

Нормалните нива на шум стимулират мозъка да мисли по-абстрактно

Продуктивността идва с музиката

Ницше е казал, че "Животът без музика щеше да бъде грешка”. Може би няма човек, който да не обича определен музикален жанр. Тя ни кара да се отпускаме, да се забавляваме, а определени песни описват моментното ни състояние доста точно.

Оказа се, че има полза и от музиката на работното място. Според изследователи от Университета на Илинойс, служителите се чувстват по-продуктивни, ако не работят в пълна тишина, съобщават от Jagran Post.

Те твърдят, че на работното място трябва да се говори или да се пусне тиха музика. Това донякъде разсейва работещите, но въпреки всичко им помага да не мислят праволинейно и клиширано. Песните помагат на служителите да са по-креативни и да не се чувстват потиснати от гробната тишина. 

Нормалните нива на шум стимулират мозъка да мисли по-абстрактно, като едновременно с това човек не се чувства под толкова голям стрес от работата си. Ето какво казва професор Рави Мехта, част от изследователския екип:

"Умерените нива на шум не само подобряват решаването на проблеми, но и помагат за по-лесното възприемане на указания или промени”.

Неслучайно в много компании по света собствениците са приели слушането на радио по високоговорители като своя политика. Ако все пак вашето работно място не е от тези, ви остават слушалките. Ако шефът реши да ви прави проблеми, вече спокойно можете да отговорите, че музиката ви прави по-продуктивни.

Пуснете си музика или си затананикайте още сега. Все пак, нали казват, че трудът е песен.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 17.07.2012|17:09
Музиката намалява стреса и умората от физическото натоварване и увеличава ефективността на труда!
4
Не е посочен 16.07.2012|16:29
много правилно , музиката много помага за всякакви работни дейности , тя е стимул да се трудим :)
3
Не е посочен 16.07.2012|16:19
хахахахахахахах , дразнещи са ,ама няма как , иначе трябва да живеем на село
2
Не е посочен 16.07.2012|16:17
при мен нормалните нива на шум са вече от: бормашина, чук, изливане на бетон, караници между баш майсторите на обекта, свиркане с уста, една и съща чалга песен по минимум 30 пъти. няма как да съм праволинейна и клиширана при всичкия тоя шум.
1
Не е посочен 16.07.2012|16:14
така си е , аз винаги като работя или уча си пускам музика , по този начин не ме мързи
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay