Актьори по банков път

Класация на актьорите с милиони в своята сметка

Все още не познаваме лично "източници, близки до звездите”, за да знаем кой колко печели в необятния свят на шоубизнеса. Затова пък от списание Forbes ежегодно ни напомнят по колко милиона изкарват талантите на Холивуд, показвайки ни своите информативни класации. Поредната е факт. Поглеждаме към банковата сметка на най-печелившите холивудски актьори, за да разберем колко добре е бил заплатен трудът им от май 2011 до май 2012 година.

Вчера Том Круз празнува половин век на този свят, но с успех като неговия, може би всеки ден е празник. "Последният самурай” е първи по приходи сред мъжете актьори със своите 75 милиона долара, изкарани за година. Това го превръща в най-скъпоплатения актьор за момента, а с един бърз поглед към IMDB можем да видим цели пет обещаващи заглавия, в които ще се снима Том в близкото бъдеще. Това лято пък ще се радваме на чаровното му излъчване в мюзикъла "Rock of Ages”.

Актьори по банков път

Последният филм на Леонардо ди Каприо - "J. Edgar” не се радва на особен успех от финансова гледна точка, но това стечение на обстоятелствата не повлия особено на банковата сметка на актьора. "Авиаторът” Лео прелетя в престижната класация и кацна на втора позиция с приходи от 37 милиона долара за изминалата година. Никак не ни учудва - актьорът взима около 20 милиона долара за сериозна роля, а ние с нетърпение очакваме последното му превъплъщение в 3D версията на "The Great Gatsby”.

Актьорът и, смеем да добавим, отличен комик - Адам Сандлър, се нарежда на трето място със своите 37 милиона долара. Неговият филм "Jack and Jill”, в който освен това играе, му донесе доста негативни отзиви. Лентата се превърна в единствената, успяла да вземе всички "Златни малинки” за водещите категории, а както знаем, тези награди се връчват за неуспехи в киното. Въпреки това, продължаваме да харесваме Адам и съвсем скоро очакваме да ни разсмива в комедията "That's My Boy” и анимацията "Hotel Transylvania”.

Дуейн Джонсън, който продължаваме да наричаме "Скалата”, заяви доста сериозни кино  амбиции с последните си роли във филми, като "Journey 2: The Mysterious Island”, "Fast Five” и "Faster”. От киното и професионалното си участие в Световната федерация по кеч, "Скалата” е натрупал 36 милиона долара през изминалата година. Forbes го нареждат на четвърто място.

Актьори по банков път

Роден в семейство на професионални комици, Бен Стилър се превръща в една от най-обичаните усмивки на големия екран. Актьорът е отчел приходи на стойност 33 милиона долара, а годината определено бе силна за него. Бен участва в комедията с извънземни "The Watch”, огласи лъвът Алекс в поредицата "Madagascar” и спечели доста симпатии в семейната лента "Little Fockers”. Скоро стана ясно, че усмихнатият актьор снима и втора част на "Zoolander” - първата ни запозна с таланта му през 2001 година.

"Brüno”, "Borat” и "The Dictator” са три комедии, които разсмяха целия свят през изминалите няколко години. Виновникът за това бе британският актьор Саша Барон Коен, който се нарежда на шесто място в печелившата класация със своите 30 милиона долара. Коен се появява рядко в медийното пространство, но когато го прави, го прави със замах. Влиза в образ, проявява креативност, отличава се. Всички помним генерал Алади, който разчупи протоколната обстановка на "Оскарите” тази година.

В класация като тази, няма как да не присъства и Джони Деп. Точно като златния призьор Круз, в момента Деп преживява раздяла със своята дългогодишна съпруга Ванеса Паради. Въпреки това, личните драми не са се отразили на банковата му сметка и Джони е изкарал 30 милиона долара тази година. Деп е и единственият актьор, участвал в три продукции, които надвишават 1 милиард долара по печалби.

С 30 милиона долара се класира и Уил Смит, който се завърна на големия екран това лято в продължението на "Men in Black”. Освен това ще го гледаме в научната фантастика "After Earth”, където ще си партнира със своя син Джейдън Смит.

Осмо място за Марк Уолбърг и неговите 27 милиона долара. Американецът се изкачваше бавно по стълбата на успеха и вече е на нейния връх. С днешна дата Марк е едни от най-желаните имена на Холивуд, а таланта си доказа с ролята си в "The Fighter” през 2010 година.

"Върколакът” Тейлър Лотнър, когото познаваме от хитовия "Twilight”, се нарежда на десето място с печалби на стойност 26,5 милиона долара. За момента симпатичният младеж няма много роли зад гърба си, но с чар като неговия сме сигурни, че това ще се промени.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 04.07.2012|17:39
Тоя изрод Том Круз сигурно яко до точат от сектата му и се възползват от него и неговата слава и пари !! Толкова ми е паднал в очите, че не ме интересува, ако ще да купи и Луната! Щом е толкова мръднал, че не може да си гледа детето както трябва и следи жена си чрез малоумниците от сектата, значи определено не заслужава всичките тези пари.
15
Не е посочен 04.07.2012|16:35
Той като цяло е и доста добър актьор, перфектен за комедии. Дано никога не направи грешката да реши да играе някой злодей, че ще развали представата на хората за себе си.
14
Не е посочен 04.07.2012|16:17
Там стандартите са други. Може да започнеш от нищото и да се превърнеш в милионер, а тук се раждаш беден и умираш такъв.
13
Не е посочен 04.07.2012|16:16
За Адам Сандлър е ясно че печели много пари, Все пак успя да си основе собствена филмова компания и сам да си продуцира филм (не че повечето са много успешни, но това е друга тема).
12
Не е посочен 04.07.2012|16:14
някога и те са работили са малко пари, но веднъж да им изгрее звездата ан холивудския небосклон и хонорарът расте главоломно
11
Не е посочен 04.07.2012|16:13
Тази снимка на ди каприо е много интересна. Много тренирал изглежда , а и с тези мускули и боксови ръкавици, го раздава като някакъв бияч.
10
Не е посочен 04.07.2012|16:12
Да, бе, а ние не работим ли добре. Работим, ама нямаме такива банкови сметки:)
9
Не е посочен 04.07.2012|15:50
браво на тях работили са здраво и сехга това им се отплаща
8
Не е посочен 04.07.2012|14:56
Изненадващо за мен е присъствието на талкова много комици, чиито филми аз така и не мога да оценя май по достойнство, заради плоския хумор и преиграването.
7
Не е посочен 04.07.2012|14:38
Не е като да не са си заслужили място в тази класация....
6
Не е посочен 04.07.2012|14:37
Те са си много добре- живот си живеят- ние да му мислим.
5
Не е посочен 04.07.2012|14:29
Не си играят те като нас- за жълти стотинки да работят...
4
Не е посочен 04.07.2012|14:27
Като си представя, че като малка Лео Ди Каприо ми беше любец, а сега съм уж голяма а той ми се струва дечко...много ми е странно.
3
Не е посочен 04.07.2012|14:26
И аз се разочаровах от него. Жалко за актьорския му талант. Според мен неговото сектантство няма как да не повлияе на кариерата му от тук насетне.
2
Не е посочен 04.07.2012|14:25
Да ви кажа след последните изяви около развода на Том Круз, този човек много ми падна в очите. Направо не искам да го виждам.
1
Не е посочен 04.07.2012|14:11
Много са си добре тези актьори- хем им е яка работата- хем взимат супер много пари...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay