Пазаруване през януари- как да извлечете ползите от него?

Пазаруване през януари- как да извлечете ползите от него?

След коледните празници и цялото това лудо пазаруване, повечето хора искат да си направят малка почивка и да не купуват нищо. Но истината е, че пазаруването през януари може да бъде много ползотворно. Има много промоции и изгодни оферти, но трябва да знаете как да пазарувате правилно през януари. Ето как да извлечете максимално много ползи от пазаруването през януари:

1. Абонирайте се за каталозите на различни магазини

Обикновено, когато сте абонирани за магазините, получавате известия за промоции, намаления, нови артикули и т.н., което може да ви помогне да си купите много хубави продукти на много ниски цени. Разбираме колко е досадно да получавате такава информация постоянно, така че можете спокойно да откажете абонамента си след като приключи този месец. 

2. Направете си списък

Направете списък за пазаруване, като на първите места поставите нещата, които наистина ви трябват и наистина искате, а на следващите- неща, които бихте искали да имате и ще купите, само ако са наистина изгодни. 

3. Запитайте се "Това носи ли ми удоволствие наистина?"

Когато видите нещо в магазина, задайте си въпроса дали наистина това ще ви донесе удоволствие, ако го притежавате. По този начин ще си купите само неща, които наистина искате, а не такива, които просто са изгодни, но реално не желаете да притежавате. 

4. Правете разумни покупки

Например, през януари можете да си купите къси панталони или бански на наистина ниски цени. Разбира се, в момента не сте на такава вълна и не ви се иска да си купите нещо, което ще стои в гардероба месеци наред, но ако купувате летните си дрехи през зимата и зимните дрехи през лятото, ще спестите наистина много пари. 

5. Вкарайте финансите си в ред

Добра идея е да си определите бюджет. След праниците повечето от нас са разорени, но е добра идея да отделите някакви пари за пазаруване. Определете си бюджет и го следвайте. В никакъв начин не го надвишавайте и в края на месеца ще имате много нови покупки и месечният ви бюджет ще бъде непокътнат. 

6. Бъдете решителни

Въпреки че ви посъветвахме да обмисляте добре всяка покупка, не прекалявайте и не мислете твърде дълго, защото дори да е нещо наистина хубаво и изгодно, може да се разубедите. Освен това промоциите обикновено са с поставен срок, така че ако харесате нещо, купете го, не го оставяйте за утре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay