Печени моркови с масло и канела

Печени моркови с масло и канела

Тази лесна за приготвяне рецепта включва пресни моркови, които се задушават в канелено масло и след това се пекат във фурната, докато станат идеално глазирани и много вкусни.

Необходими продукти:

15 моркова, обелени

1/3 ч. масло

1/2 ч. захар

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. канела

1/3 ч. вряща вода

1 с. л. портокалов сок

пресен магданоз, по избор

Печени моркови с масло и канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Измийте морковите и ги наредете в една тава.

С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, солта и канелата. Докато миксерът работи, бавно добавете врящата вода и портокаловия сок.

Изсипете сместа върху морковите и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете за 90 минути.

Извадете фолиото и прехвърлете морковите в чиния за сервиране. Полейте морковите с разтопеното канелено масло от тавата. По желание поръсете с нарязан магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay