Пиле якитори

Езиковото обучение минава през стомаха

Пиле якитори

За тези от вас, които не са наясно с лексиката на източните езици, ще разясним. "Якитори" означава "птиче месо на грил". И въпреки, че екзотичното име на това ястие е тавтология, то предизвиква асоциация за необичаен вкус.

Необходими продукти за 4 порции:

800 г пилешко филе

200 мл лек соев сос

1 с. л. мед

2 скилидки чесън, смачкани

1 ч. л. смлян сух джинджифил

Начин на приготвяне:

Смесват се соевият сос, медът, чесънът и джинджифилът. Слага се нарязаното на кубчета пиле и се оставя да се маринова в хладилника за 4 часа или за 1 нощ.

После месото се нанизва на бамбукови шишчета и се изпича на загрята скара или на грил-тиган от всички страни. Слага се да се допече в тавичка във фурната на 190° С за още 10 мин.

сп. Меню

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay