Всички ядат тези 10 продукта, а това е лудост

Ето кои са те

Всички ядат тези 10 продукта, а това е лудост

Има много изследвания по темата за безопасността на храните и някои изводи много ни изненадаха. Оказва се, че много от "здравословните храни" са опасни, а ние нямаме представа.

Би било чудесно, ако последвате примера на експертите и напълно се откажете от някои продукти, но дори ограничаването им би било доста полезно.

10. Сурови стриди

Защо са забранени: американският адвокат Бил Малер работи повече от 20 години със случаи на хранителни отравяния. През това време човекът става експерт в тази област и решава да сподели с целия свят защо никога няма да яде сурови морски дарове. Благодарение на затоплянето на водата в Световния океан суровите черупки са благоприятно място за размножаване на много нови видове бактерии.

Какво можете да ядете: Печени стриди с пикантен сос са също толкова добри на вкус.

9. Свеж сок

Защо е забранено: Прясно изцеденият сок може да причини инфекция с вируси и бактерии. В този случай рискът надвишава ползата.

Какво можете да пиете: Ако искате да пиете сок, ще бъдете по-добре да пиете пастьоризирани сокове. И все пак, ако искате да приемате витамините, които съдържат плодовете, по-добре ги яжте, а не си правете сок от тях.

8. Недопечено месо

Защо е забранено: Температурите под 71 ° С (160 ° F) не убиват Е. coli и салмонела, съдържащи се в месото.

Какво можете да ядете вместо това: Добре изпечено месо.

7. Покълнали зърна

Защо са забранени: Заради Е. coli и салмонела, които се срещат в храната много по-често, отколкото бихте могли да си представите. Също така е важно да разберем, че можем да приемаме за здравословни само тези зърна, които не са били химически третирани, а това е много трудно да се провери.

Какво можете да ядете: зърна, които са били покълнали според тези правила или сурови семена (ленено, тиква, слънчоглед), които не са по-малко полезни.

6. Прясно мляко

Защо е забранено: Условията, при които се извлича прясното мляко, не могат да се нарекат стерилни, дори ако собственикът се грижи добре за кравата. Следователно има възможност за наличие на вируси и бактерии в млякото, което може да бъде унищожено само чрез кипене.

Какво можете да пиете: варено или пастьоризирано мляко.

5. Сурово брюкселско зеле

Защо е забранено: През последните 20 години Бил Малер има 30 случая на отравяне със сурово брюкселско зеле и това е причината да го включим в този списък.

Какво можете да ядете: За да избегнете Е. coli и салмонела, е по-добре да изпържите или да изпечете брюкселско зеле при температура най-малко 160 ° C (320 ° F).

4. Варена речна риба и рибена супа

Защо са забранени: Испански учени от Севилския университет установиха, че при готвене на сладководната риба умират само 18% от животозастрашаващите цианотоксини. Останалите вредни вещества влизат в бульона, който става концентрат на токсините.

Какво можете да ядете вместо това: Риба на пара. Експериментът показва, че този начин на готвене убива 26% цианотоксини.

3. Месни продукти

Защо са забранени: американските изследвания потвърждават, че дори и най-скъпите и качествени месни продукти съдържат нитрати и нитрити, които могат да причинят рак. 1 кг колбас съдържа 400% повече сол и 50% повече мазнини от същото парче говеждо месо.

Какво можете да ядете вместо това: Мляното месо (по-добре, ако е домашно), се съчетава перфектно с хляб и масло и не е по-лошо от колбаса.

2. Пакетирана храна, изработена от 2 или повече съставки

Защо са забранени: Производителите използват бутилиран хидроксианизол (BHA) и бутилхидрокситолуен (BHT) като консерванти. Високите дози от тези вещества причиняват хормонални нарушения. Освен това, редовната консумация на BHA причинява развитието на ракови тумори.

Какво можете да ядете: Консервирани и други храни, направени от вас. Ако имате време, е по-добре да готвите прясна храна всеки ден.

1. Предварително измити и нарязани зеленчуци и плодове

Защо са забранени: Плодовете и зеленчуците, които се продават измити и нарязани, вече са минали през ръцете на няколко човека. Колкото повече хора се докосват до храната, толкова по-голяма е вероятността да се зарази с бактерии.

Какво можете да ядете вместо това: По-добре да купувате плодовете и зеленчуците сами, за да направите домашна салата от плодове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay