Как да запазите годността на здравословните храни за по-дълго?

Съвети за това как да спестите пари от здравословния си начин на живот

Как да запазите годността на здравословните храни за по-дълго?

Ако искате да консумирате само здравословна храна, това няма как да не се отрази на бюджета ви. Известно ни е, че био продуктите са с по-високи цени заради отличното си качество.

И все пак, ние ще ви предложим няколко съввета за това как да запазите полезните съставки на пресните, здравословни храни за дълго – без разхищение на средства и храна. За да имате в хладилника си всякакви продукти, независимо от сезона.

Свежи билки през цялата година
Освен ако сами не отглеждате билките си, няма как да се снабдявате постоянно с тях. Алтернативата е купуването на изсушени подправки, които не са така ароматни и вкусни, и са изгубили някои от полезните си свойства. "Консервирайте" свежите подправки като ги замразите в зехтин.

Удължете живота на пресните горски плодове
Дори и в сезона на горските плодове, цената им не е по джоба на всеки. А самите плодове са доста меки и нежни и всеки допир до чуждо тяло може да нарани повърхността им и да ускори процеса на разваляне.

За да ги съхраните за по-дълго, имате нужда от смес от оцет и вода. Към 3 чаши вода прибавете 1 чаша оцет, измийте плодовете с получената течност и подсушете.

Разберете останалите трикове, които ще ви помогнат да спестите пари от здравословните храни, при колегите от fitwell.bg

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay