Факти за 9 храни, които може би не знаете

Ще се изненадате

Факти за 9 храни, които може би не знаете

Познавате ли това, което в чинията Ви? Повечето от нас гледат да се нахранят набързо, без да се замислят какво толкова ядат. Ние ще ви разкрием няколко факта за храни, които почти всички обичаме, но малцина знаем за тях.

Лютата чушка - Тук определящ не е цветът, а големината й. Колкото по-малка е, толкова по-люта е! Така че , ако сте фен на по-пикантния вкус, то си купувайте по-малки чушлета, независимо дали са червени или зелени.

Банан - Тук няма да ви кажем нещо за самия банан, но ще ви кажем за комарите. Да, не се смейте. Оказва се, че комарите са привлечени от хора, които наскоро са хапвали банан повече, отколкото от тези, които не са.

Авокадо - Никога не го давайте на птиците, защото то е отровно за тях.

Оцветителите в храната - Те правят децата хиперактивни и раздразнителни.

Чаят - Не го пийте студен! Ако е изстинал, той дразни стените на стомаха. Китайците смятат такъв чай за отрова за организма, която сами си даваме.

Медът - Оказва се, че может да ядете мед от която и година е. Той не се разваля! Открит е мед през 1922 г. в гробницата на Тутанкамон и учените твърдят, че той още става за ядене.

Яйцата - Ако поставите яйцето във вода и то се издига на повърхността й, това означава, че не е прясно и по-добре да не го ядете.

Киселото зеле - Ако искате да отслабнете, на да не гладувате, то киселото зеле е идеалният вариант.

Черен шоколад - Ако хапвате по едно малко парче преди ядене, това ще ви даде чувство за ситост и никога вече няма да преяждате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay