10 храни, които не бива да ядете в деня преди сватбата

За да не се подуе коремът ви

10 храни, които не бива да ядете в деня преди сватбата

Роклята е купена, последната проба е направена и последното нещо, което искате е да бъдете подута като балон в специалния ден. Вероятно сте минали на здравословен хранителен режим месеци преди сватбата, но все пак има някои храни, от които се подувате и трябва да избягвате в деня преди сватбата, а още по-добре и седмицата преди големия ден. Вижте кои храни трябва да избягвате:

  1. Бърза храна

    Планирането на сватбата със сигурност ви е стресирало, но парче пица и пържени картофи ще ви доставят само временно удоволствие. Тази храна пречи на доброто храносмилане, затова се появява чувството на подуване. Освен това ще имате по-малко енергия от нея.

  2. Боб

    Бобът съдържа вид захар, която не се усвоява от организма. Когато попадне в дебелото черво, бактериите се опитват да я унищожат и това предизвиква появата на газове. Със сигурност никоя булка не иска да има газове в деня на сватбата си.

  3. Млечни продукти

    Това не важи за всеки човек, но една от най-често срещаните хранителни чувствителности е тази към млечните продукти и води до спазми, газове и подуване. Премахнете млечните продукти от диетата си седмица или две преди сватбата, като единственото позволено нещо е киселото мляко.

  4. Изкуствени подсладители

    Изкуствените подсладители трудно се абсорбират от организма и водят до подуване и дискомфорт. Намалете сладките неща преди сватбата и ще се чувствате по-леки и енергични.

  5. Солени храни

    Много солените храни са абсолютно забранени. Те ви карат да задържате вода, което води до ужасно подуване.

  6. Глутен

    Подобно на млечните продукти, глутенът не влияе така на всеки човек, но е доста често срещано явление. Премахнете глутена от диетата си и вижте как ще ви се отрази. Не забравяйте да хапвате плодове и зеленчуци, за да имате щастлив стомах.

  7. Газирани напитки

    Сода, кола, шампанско. Има ли балончета, стойте далече. Тези балончета ще направят същото с тялото ви, което правят с напитката. Ако пиете газирани напитки ще се чувствате подути и ще имате газове.

  8. Кръстоцветни зеленчуци

    Тези зеленчуци като карфиол, зеле, брюкселско зеле и т.н. са много полезни, но не и ако искате плосък корем. Ефектът тук е същият като при боба. Ако все пак не можете да се откажете от тях напълно, яжте ги сварени.

  9. Алкохол

    Всеки знае колко подут се чувства след тежка, алкохолна вечер. Алкохолът причинява много лоши неща на храносмилателната система, затова е добре да го избягвате известно време преди важното събитие.

  10. Дъвки

    Следващият път, когато искате да освежите дъха си, използвайте бонбони вместо дъвки. Дъвченето на дъвка ви кара да преглъщате по-често, което означава повече въздух в корема= подуване.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay