5 плода, които да хапвате, ако искате да отслабнете

5 плода, които да хапвате, ако искате да отслабнете

Когато се грижим за фигурата си, мислим плодовете за нискокалорична и здравословна храна и ги ядем за закуска, между храненията, дори понякога заместваме вечерята с плодове. Това обаче не е правилно за всеки вид плод. Много от тях съдържат твърде много захар- почти толкова, колкото шоколада. 

Ето 5 плода, които ще ви помогнат в борбата с килограмите:

Ягоди

Ягодите са един от най-добрите продукти за здравословно хранене. Те съдържат фибри, витамин С, много вода и много малко захар, което помага за борба с целулита.

Диня и пъпеш

Пъпешите и дините съдържат много фибри и вода, които бързо ви засищат и имат диуретичен ефект. Тези плодове помагат за отстраняване на токсините и борбата с такива състояния като целулит и акне. Те са голяма помощ, когато е горещо, възстановявайки водния баланс, което е от решаващо значение за добра фигура и кожа.

Горски плодове

Благодарение на ниското съдържание на захар и високото съдържание на витамин С и антиоксиданти, горските плодове няма да навредят на вашата фигура. Напротив, те помагат да се произвежда колаген и да се изгарят излишните мазнини.

Ябълки

Ябълките са сред най-добрите плодове за отслабване. Те нямат никакви мазнини, а енергийната им стойност е около 60-100 kcal. Ябълките съдържат много фибри и се борят с целулита, благодарение на антиоксидантите и пектина.

Грейпфрут

Грейпфрутът е номер 1 в борбата срещу наднорменото тегло, поради мощните си качества за изгаряне на мазнини. Ензимите от грейпфрут помагат активно да се преработват калориите. Никое калорично ястие (не повече от 800 kcal) няма да навреди на фигурата ви, ако ядете половин грейпфрут с него.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay