Какво всъщност се случва с конфискуваните предмети на летището

Какво всъщност се случва с конфискуваните предмети на летището

Приблизително 900 килограма предмети се опаковат погрешно от пътниците на месец в ръчния им багаж. И е загадка за един обикновен пътник, когато става въпрос за това какво се случва след конфискуването на предметите. Едва ли някой знае какво да прави, ако се случи нещо подобно.

Ето къде отиват конфискуваните вещи:

Отказването от вещите не е единствения вариант

Всеки път, когато оставите конфискувана вещ на летището, се сбогувате с нея. Ако това е бутилка вода, нищо страшно, но ако е скъп парфюм, може да е драматично. В този случай трябва да знаете, че имате други възможности.

Първо, някои летища имат услуга за връщане на конфискувани предмети. Можете да попитате служител на летището как може да се случи това. След като депозирате предмета си, имате определен брой дни, за да си го върнете. Например в Манчестър имате 30 дни. Също така можете да изберете да ви бъде доставен артикулът на адреса ви, ако не планирате да се върнете обратно в рамките на определен срок.

Второ, никой не ви пречи да се върнете на гишето на авиокомпанията и да проверите багажа си, който съдържа тези артикули. Разбира се, това е, ако не бързате и имате достатъчно време. И трябва да помните, че много авиокомпании позволяват само една чанта да се регистрира безплатно.

Можете също да го дадете на ваш приятел или да ги оставите в колата си. Ето защо винаги е по-добре да отидете на летището по-рано.

Какво всъщност се случва с конфискуваните предмети на летището

Къде отиват вашите предмети, ако ги оставите?

Някои хора могат да предположат, че служителите вземат забранените ви предмети. Това е погрешно схващане. Някои от артикулите, като например кутия с ножове или дизайнерска чанта, влизат в мрежата и се продават. На търговете те могат да се продават на половин цена, така че това е добра платформа за ловците на изгодни сделки.

Много неща отиват за благотворителност. Доброволците казват, че могат да бъдат събрани до 50 000 долара. Неща като храна се унищожават, за да защитят земеделските интереси на страната. Напитките се хвърлят в кошове за боклук.

Какво всъщност се случва с конфискуваните предмети на летището

Някои летища правят художествена експозиция на забранени предмети

Винаги има място за изкуство. Например през 2019 г. персоналът на летището във Вилнюс излезе със страхотна идея и намери алтернативен начин да напомни на пътниците, че безопасността е на първо място. Направиха коледно дърво от конфискувани ножове и ножици.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay