Наръчник на новака къмпингар

Наръчник на новака къмпингар

Изборът на каравана и решението да поемете по широкия път не са лесна задача. Със сигурност знаем, че наемането или закупуването на каравана, с която ще се наслаждавате на почивките си, е истинско приключение. Но е задължително да отделите време за оценка на вашите възможности и разбиране на това какво всъщност представлява животът на къмпингаря.

Важно е да изберете правилното превозно средство за вашия начин на живот и планове за пътуване. Като цяло това означава да избирате правилния клас автомобил, имайки предвид дали ще го ползвате през цялата година или само по време на лятната си почивка.

Наемете каравана преди да си закупите такава. Наемането й за кратко пътуване е добра идея преди да решите да инвестирате в закупуването на такъв автомобил.

Помислете дали не си струва да си вземете вече употребявано возило. Караваните са устойчиви автомобили, така че няма да сбъркате, ако изберете модел втора ръка. Повечето проблеми с караваните не са свързани с двигателя, а с екстрите, които я правят удобна за живот.

Преди да поемете на по-дълъг път тренирайте шофиране и паркиране. Практиката е ключова, за да не стане инцидент, тъй като машината е с големи размери. Ако ще пътувате с компания (съпруг, гадже, дете) е важно да обсъдите как ще комуникирате по между си, когато сте в движение. Ще бъде добре да си разработите просто или ясни сигнали, с които да си комуникирате по-лесно.

Карайте бавно. Щом се отнася до шофирането, особено по магистралите, е препоръчително да поддържате километрите в час под ограничението на скоростта. Ще усещате поривите на вятъра много по-силно, отколкото бихте очаквали, а общото усещане за шофиране на каравана по магистрали е много по-различно от усещането, когато сте зад волана на лек автомобил. Безопасността е най-важната ви цел, затова не се опитвайте да конкурирате другите шофьори с по-леки автомобили.

Въздържайте се от съхраняването на твърде много багаж. Само защото има място, не означава, че трябва да напълните всички свободни шкафове в караваната. Не само ще прекарате твърде много време в товарене и разтоварване, вместо да се отпуснете и насладите на почивката си, но така ще натоварите машината и ще забележите по-голям разход на гориво.

Очаквайте всичко да отнеме много повече време, отколкото сте го планирали. Не само, че средната ви скорост ще бъде доста по-малка, но при стръмни или криволичещи пътища може да не достигне над 45 км/ч. А и може да се нуждаете от повече почивки от обикновено.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay