На хотел като в дворец - само в Париж

На дворец във Франция

Франция е гарантирала правото на няколко топ хотела да се нарекат "дворци".

 

Названието не просто ще ги отличава от конкурентите им, но има за цел да засили имиджа на страната като луксозна дестинация.

 

Сред осемте носители на приза "дворец" са парижките хотели "Meurice” и "Plaza – Atheene”, които са собственост на султана на Бруней, както и хотел "Bristol”, който е притежание на германското семейство Oetker.

 

"Очакваме това призвание да ни донесе значителна известност", коментира пред Ройтерс Дидие Льо Калвез, директор на хотел "Bristol”. "Може би други страни, като САЩ и Великобритания, може да обмислят същата стратегия".

 

Званието "дворец" ще бъде валидно за срок от 5 години, като критериите за получаването му включват местоположението на хотела, историческото му значение, комфортът на стаите, персоналното обслужване, персонал, който да владее много езици, както и наличието на здравни и спа центрове.

 

Хотел "Риц" в Париж, който е популярен с това, че е последното място, в което е преспала принцеса Даяна преди фаталната автомобилна катастрофа, хотел "Four Seasons George V” и хотел "Negresco” в Ница, обаче не са отговорили на критериите.

 

Новото наименование е създадено от Франция през 2009 г. с цел страната да стане по-атрактивна за богатите туристи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay