Свети Валентин може да бъде незабравим навсякъде в Европа

Романтика в Европа

Свети Валентин може да бъде незабравим навсякъде в Европа

Празникът Свети Валентин е само след няколко дни и всеки влюбен иска да го прекара по незабравим начин. Според туристическият сайт tripatini.com местата, на които ще може да почувствате истински духа на празника са: 

 

Прелъстителният Рим

Страната на пицата, пастата, виното, красивите жени и романтичната архитектура, винаги е на мода. Приказната атмосфера и изкусителната италиански кухня са завладяваща комбинация, която пленява всяко сърце. 

 

Романтичният Париж

Прекрасна природа, изобилие от културни паметници, кокетни малки кафенета и неповторим градски чар, Париж определено е най-романтичният град на света. Има нещо в малките улички, невероятната кухня и лъчезарните хора, което те кара да се чувстваш щастлив и винаги влюбен. 

 

Очарователната Венеция

Във Венеция има всичко, което може да искаш от един град. "Кралицата на Андриатика", както наричат Венеция, е островен град, който е заобиколен от канали и изпълнен от очарователни малки улички. Някои от най-романтичните места са площада Сан Марко, Канале Гранде и Моста на влюбените, но във Венеция, няма място, в което да не се влюбите. 

 

Глезещата Виена

Виена е град на традициите. Архитектурното, музикално и историческо наследство на града са несравними. Австрийската столица е един от най-красивите, изискани и бликащи от енергия град в Европа. Смесица от културно и историческо наследство, величествени булеварди, средновековни улици и богато украсени дворове, които излъчват неповторима магия и чар. 

 

Приказната Прага

От края на 80-те и отварянето на Източна Европа, Прага бързо се превърна в модно място за посещение, което предлага разнообразни туристически атракции. Прага е интересна туристическа дестинация, която предлага приказни гледки на замъци и малки каменни улици. 

 

Неустоимият Лисабон

Лисабон е една от най-красивите европейски столици и е перфектното място за романтична ваканция. В Лисабон може да се насладите на слънчево и топло време, което предоставя идеалната възможност да разгледате седемте хълма, които обграждат града. Малките кафенета и ресторанти допълват лъчезарната и романтична атмосфера на града. 

 

Магическият Брюксел

Париж е всепризната столица на любовта, но и Брюксел има своите безспорни достойнства. Архитектурата в града е просто спираща дъха. Задължителното е да посетите Гранд Плас - централният площад в центъра на града, който е включен в Списъка за културно наследство на Юнеско, Музея на модерното изкуство и Двореца на петнейсетгодишната.

Освен със строителството си, градът впечатлява и с уникалната си кухня, шоколадовите изкушения, които предлага Брюксел ще ви карат да се влюбвате отново и отново. 

 

Съблазняващият Порто

Разположеният на хълм в устието на река Рио Доуро Порто представлява смесица от стилове и епохи. Тесни средновековни улици, екстравагантни барокови църкви, примамливи малки площади, виещи се алеи, съчетани с широки булеварди и величествени модерни сгради - това е Порто. Историческият център на града е квартала Рибейра, който Юнеско постави в списъка на световното културно наследство 

 

Очарователният Дубровник

Дубровник винаги е бил атрактивна туристическа дестинация, готова да посрещне и най-изтънчените искания на своите посетители. Това е градът на музиите, ресторантите и фестивалите. Той очарова с мекия си средиземноморски климат и прекрасни пейзажи. Известният ирландски писател Бърнард Шоу казва : "Тези, които търсят рая на земята, трябва да дойдат в този град." 

 

Пламенната Севиля

Лорд Байрон описва Севиля като "приятен град, известен със своите портокали и жени". Това е може би, най-елегентният испански град. Тихите малки дворове с бълбукащи фонтанчета и градини с цветя, придават на града задушевна и интимна атмосфера. Обяд в някой от кокетните ресторанти, разходка или просто тихо съзерцание на пейзажа, могат да пленят сърцето дори на най-неромантичните. 

 

Идиличният Брюж

Брюж е малък град, очарователен е със своите средновековни сгради и канали. Идеалното място за двама влюбени, които обичат архитектурата, изобразително изкуство и шоколада.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay