10 грешки, които трябва да спрете да правите, когато пътувате

10 грешки, които трябва да спрете да правите, когато пътувате

Ако обичате да пътувате и пътувате често, вероятно имате собствени правила за пестене на пари по време на пътуване. Но ако първата ви работа на летището е да обмените пари и търсите къде има таксита, трябва да проверите нашия списък с грешки, които хората допускат при пътуване. Това ще ви помогне да спестите повече пари, които можете да вложите в следващото си пътуване.

1. Пътуване през деня

Нощта е време за сън. Но какво ще стане, ако можете да спите и да спестите пари за нощувка? Пътуването с нощен влак или автобус ще ви помогне да стигнете на мястото, на което искате сутринта, да имате цял ден и да не сте дали пари за нощувка. Какво по-хубаво от това?

2. Игнориране на споделеното пътуване

Има приложения, които ви свързват с хора, които са тръгнали в същата посока. Ако споделите пътуването си, ще спесите пари.

3. Предварителна резервация

Ранната резервация вероятно ще работи, ако имате строг график, към който трябва да се придържате. В противен случай избягвайте предварителното резервиране колкото е възможно повече. Това ще ви позволи да останете на място, което ви харесва за по-дълго време и вероятно ще получите отстъпка от хотела. И ако наистина искате да напуснете мястото по-рано, няма да трябва да плащате такса за промяна на резервацията.

4. Обмен на пари

Абсолютно излишно, а и опасно е да носите пари в себе си. Вземете си карта, с която можете да теглите от всеки банкомат. Когато теглите пари от банкомат в някоя държава, ще получите парите си в местната валута.

5. Привличане на джебчии

Няма нищо по-лошо от това да бъдете в чужда държава без документи, пари и телефон. Опитайте да не носите скъпи дизайнерски дрехи и чанти, за да не привличате джебчиите. Разделете ценните си вещи в различни чанти.

6. Не знаете правилата за бакшиши

В някои страни, включително САЩ, е прието бакшишът да е 15-20%. Проучете този въпрос, преди да пътувате.

7. Пропускате застраховката за пътуване

Малък инцидент може да не е проблем във вашата страна, но когато сте в чужбина може да се окаже сериозен проблем. Ето защо медицинската застраховка при пътуване е изключително важна.

8. Не се занимавате предварително с банката си

Първо трябва да решите дали ще използвате текущата си карта и дали има международни такси за транзакции. Ако е така, можете да помислите за карта за пътуване, при която няма такси за транзакции. Ако искате да се придържате към картата си, не забравяйте да уведомите банката си за вашите планове за пътуване. В противен случай те могат да замразят картата ви, заради предполагаеми измами.

9. Доверявате се на туристически брошури

В момента, в който се озовете някъде, ще започнат да ви затрупват с брошури за най-добрите места, които да посетите, най-добрите ресторанти и т.н. Наистина хубавите места никога не се споменават в тези брошури. Проучете местата, които да посетите предварително.

10. Не проверявате всичките опции за транспорт

Наемането на кола е скъпо. Трябва да проверите какъв градски транспорт има в градовете. Също така някои хотели предлагат транспорт, така че проверете и тази опция.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay