11 автомобилни трика

11 автомобилни трика

Според статистиката, човек прекарва около 90 минути на ден в автомобила си, шофирайки. Това е твърде много време от деня ни, така че трябва да се чувстваме удобно в автомобилите си. За да направите пътуването малко по-приятно и удобно, можете да използвате тези трикове, които ще ви предложим:

1. Удобно похапване

Ако пътувате сами и искате да хапнете, без да се налага да спирате, можете да си вземете пластмасова кошничка, която да се хваща на мястото между двете седалки. Така ще ви бъде по-лесно да си взимате от храната и няма да се притеснявате, че ще разсипете или разлеете нещо.

2. Спестяване на място

За да спестите малко място на задната седалка на автомобила, вземете две или повече метални куки. Закачете ги на облегалката за глава на вашата седалка и закачайте чантата си, чадър и други подобни предмети, така че да висят на облегалката ви. 

3. Пътуване с деца

По време на дълги пътувания, децата не знаят как да се забавляват и бързо се отегчават. За да превърнете вашите пътувания в приключения, използвайте сапунерки и чашки за баня, които имат от тези лепящи неща върху тях. Прикрепете ги към прозорците на автомобила. В тях децата могат да поставят малки играчки и моливи за рисуване. 

4. Пари на удобно място

Понякога, докато пътуваме, трябва бързо да платим различни неща. За да имате дребни пари под ръка, сложете монети в пластмасова опаковка от бонбони. Така лесно ще можете да ги намерите и няма да се разпилеят из колата.

5. Камуфлаж на CD-то

Можете да използвате кутийката на DVD диск, за да скриете CD-то в колата, когато не сте в нея. Просто изрежете достатъчно голямо парче пластмаса от кутийката и я поставяйте пред CD-то, когато не сте в колата. Това ще заблуди крадците, че в колата няма CD.

6. Балсам за по-лъскава кола

Добавете малко балсам за коса във водата, преди да измиете колата си. Повечето балсами съдържат ланолин- вид восък, който ще накара колата ви да блести.

7. Филтър за улавяне на прах

Филтрите за кафе са перфектни за почистване на прахта от автомобила. Тези филтри са направени от тъкани без мъх, така че улавят прахта, без да оставят следи. 

8. Чисти прозорци

За да накарате чистачките за прозорци да работят по-добре, разтрийте ги с алкохол. Така тяхната повърхност ще бъде обезмаслена и ще могат да чистят прозорците перфектно. 

9. Чисти поставки за чаши

За да почистите поставките за чаши, вземете чаша и стар чорап. Сложете чорапа на чашата, напръскайте го с препарат за стъкла и почистете дупката с помощта на самата чаша.

10. Маркери, които се измиват

Това е още един трик, който ще направи пътуването с деца по-лесно. Позволете им да рисуват върху прозорците с маркери, които лесно се почистват след това с помощта на стар парцал.

11. Табло в цветовете на дъгата

Когато се качите в колата в понеделник сутрин  и видите това цветно табло, няма да можете да спрете да се усмихвате. За да създадете този ефект, просто залепете цветни листчета върху лампичките на таблото, от вътрешната страна. 

Бонус: Бутон, който се грижи за здравето ви

На таблото на всяка кола има бутон, който се натиска, когато искате да не влиза въздух от вън, а в колата да циркулира въздуха, който вече е в колата. Например, когато сте в задръстване, едва ли искате да дишате изпаренията от всички тези коли. В такива ситуации, натиснете този бутон и в колата ви ще циркулира чистия въздух.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay