18 страхотни причини да посетите Исландия

18 страхотни причини да посетите Исландия

Исландия е невероятна страна, която ще остане в сърцето ви завинаги само след едно посещение. Нейната уникална живописна природа, националната кухня и гостоприемството на нейния народ ще ви накарат да се влюбите в тази северна страна. Тя разполага с всичко необходимо, ако искате активна почивка или спокойна почивка на плажа.

Събрахме 18 различни вида дейности и места, които определено трябва да включите във вашия списък, ако отивате в Исландия.

Топлата вода на Синята лагуна

Синята лагуна е едно от най-популярните места в Исландия. Това езеро, богато на минерали, привлича много туристи, които обичат да се къпят в млечно-сините лечебни води.

Исландските пуловери

18 страхотни причини да посетите Исландия

Вълнен пуловер, или "lopapeysa", е скъп за исландци и посетителите. Ако наистина искате да почувствате атмосферата на тази страна, може да си купите един. 

Зашеметяващите северни сияния

Най-добрият начин да видите този уникален природен феномен е да посетите страната през студените зимни месеци - от средата на септември до средата на април. Но дори и тогава няма гаранция, че ще ги видите. Това е добър начин да проверите дали имате късмет!

Вкусен хот-дог

18 страхотни причини да посетите Исландия

Този хот-дог се смята за най-вкусния в света. Нищо чудно, че хората се редят с часове, за да си купят. 

Исландски коне

Исландските коне са най-стилните и приятелски настроените коне на планетата. Плюс това, те имат най-хубавите мани от всички породи.

Кръчмите в Рейкявик 

Rúntur е добре известно събитие на Исландия, което обикновено започва късно през нощта и завършва рано сутринта. Основната цел е да пиете колкото се може повече алкохолни напитки. Исландците наистина обичат да пият.

Тупик

Много е трудно да видите тези красиви малки птици в дивата природа. Но ако имате достатъчно късмет да ги шпионирате, не пропускайте шанса си! Прекарайте известно време в гледането на птици.

Вулканите

Ако сте смели и обичате приключенията, можете да слезете в пасивния исландски вулкан Thrihnukagigur. Не се страхувайте! Всичко ще бъде наред - последното изригване се е случило преди повече от 4000 години.

Обиколката на Околовръстен път

Този път свързва почти всички села и градове в Исландия. Ако минете по този път, можете да кажете, че сте видяли цялата страна. 

Музикални фестивали

18 страхотни причини да посетите Исландия

Хората наистина обичат да посещават различни музикални фестивали в Исландия и го правят наистина добре! Това е нещо, което трябва да се види.

Дъгите над водопадите

Можете да отидете до Skógafoss - един от най-големите и красиви водопади в Исландия. Благодарение на големия брой водни пръски, които произвежда Skógafoss, през топлите слънчеви дни можете да видите дъга или дори двойна дъга.

Brennivin

18 страхотни причини да посетите Исландия

Brennivin е истинската алкохолна напитка на Исландия. Терминът "brennivin" означава "изгорено вино" и идва от същата коренна дума. Brennivin е дестилирана напитка, произведена от картофи и кимион.

Големи ледници

В Исландия можете да видите много ледници на различни места. Тези огромни ледници имат своя собствена сюрреалистична хипнотизираща красота.

Места за филми

Исландия е едно от местата, които известни режисьори избират да заснемат различни сцени за своите филми. Например, няколко епизода от Game of Thrones са заснети в района на Dimmuborgir. Някои сцени за Прометей и Лара Крофт: "Томб Райдър" също бяха заснети в Исландия.

Месо от акула

18 страхотни причини да посетите Исландия

Да, четете това правилно - месо от акула! Kæstur hákarl е национално ястие на Исландия, състоящо се от сухо ферментирало месо от акула.

Мястото, което дели 2 континента

18 страхотни причини да посетите Исландия

Силфра е тясна пукнатина между северноамериканските и евразийските континенти. Той се намира в национален парк Thingvellir, а водите тук са кристално чисти. Всъщност можете да пиете направо от пукнатината.

Футбол

Хората в Исландия наистина се гордеят със своя страхотен футболен отбор. И те доказаха колко са добри по време на UEFA Euro 2016.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay