5 начина да си позволявате повече екскурзии

Дори да не разполагате с много средства, е възможно да обиколите света

5 начина да си позволявате повече екскурзии

Ако бюджетът ви напоследък е ограничен и изглежда така, сякаш не можете да си позволите дори и кратки пътувания през уикенда, не бързайте да се отказвате от светлата страна на живота.

Следват няколко полезни съвета за това как дори и с ограничени ресурси да успявате да си позволявате повече пътувания. А кратките уикенд бягства често са по-запомнящи се и освежаващи от дългите летни отпуски, защото ги оценявате!

Възползвайте се от промоции и оферти в последния момент
Много туристически агенции и самолетни компании правят различни промоции за ранни записвания или пускат last minute оферти. Все пак никой не обича празни седалки, така че можете да бъдете сигурни, че такива предложения на добри цени винаги ще има. Остава да сте гъвкави по отношение на вземането на решения твърде рано или в последния момент.

Използвайте градски транспорт вместо таксита
Макар и понякога да изисква малко повече усилия от това да скочите в такси и да кажете адреса, градският транспорт е чудесна опция, особено когато сте с ограничен бюджет. Бонус е, че в градския транспорт имате шанс да се срещнете с местни хора и да видите как живеят. За да си спестите излишни нерви, направете предварително проучване на какво и откъде трябва да се качите.

С малко багаж
Някои авиолинии таксуват допълнително пътниците с чекиран багаж. Защо не си спестите един сериозен разход, като опаковате само най-необходимото?

5 начина да си позволявате повече екскурзии

Пътувайте в малки групи
Ако пътувате сами или с още един човек, може да се окаже, че плащате повече, отколкото ако сте група от 5-6 души. Така ще можете да наемете апартамент или да получите намаление за малка група в някои от забележителностите.

Избягвайте пиковете
Има определени дати в годината, когато всеки се отправя нанякъде. И не само вие знаете това, но и хотелиерите. Цените стават немислими, а лудницата може да премине границата на поносимост на повечето хора, тръгнали на път, за да си починат. Ако сте гъвкави с датите си на пътуване, изберете нисък сезон и ще получите отлични условия!

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 27.06.2014|18:03
Това да се сблъскаш с местните според мен е най-яко, а и сам ако си организираш екскурзията също е в пъти по-добре.
3
Не е посочен 27.06.2014|17:43
Всичко опира до финансовата част на нещата .
2
Не е посочен 27.06.2014|17:16
добри съвети, макар че пак всичко опира до финанси и до свободно време.
1
Не е посочен 27.06.2014|13:27
Много е сложно това с пътуванията :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay