Сафари с акули

Плуването с делфини не е актуално, наред са акулите

Хотел Atlantis в Дубай предлага нова атракция за своите гости. Любителите на силните усещания и подводния туризъм ще могат да плуват редом с огромни водни обитатели. Делфините вече не са актуални, наред са акулите, а за желаещите да повишат адреналина си няма опасност за живота, категорични са от хотела.

На "Сафари с акули", както се казва атракцията, могат да отидат почиващите на възраст от 8 до 80 години. Преди обаче да се впуснат в дълбоки води, желаещите трябва да минат кратък курс.

Обучението се състои в запознаване със знаците, използвани под вода, както и със заучаване на прости правила - какво да се прави или не, когато наоколо се навърта подводен хищник. Резките движения, както сами се досещате, не са препоръчителни.

Желаещите да плуват с акулите получават екипировка, специално разработена за случая - защитна каска, която тежи 32 килограма, а във водата - само шест, и раница с кислородни бутилки. Екипировката е подходяща за неопитни водолази.

Трениран специалист също така съпровожда смелчаците през целия процес на гмуркането, престоя във водата и изплуването.

От Atlantis ни обещават, че преживяването е уникално по рода си. Начин да се докоснем до природата и водните ѝ създания - акули, калкани и екзотични риби.

И все пак, осмелявате ли се?

Сафари с акули

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 29.06.2012|12:52
Това не бих си го причинила в никакъв случай!
1
Не е посочен 28.06.2012|15:51
това с акулите ще е доста вълнуващо :) , иска ми се да го преживея :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay