3 неща, които никога не бива да правите с годежния си пръстен

Избягвайте да правите тези три неща, за да запазите пръстена си прекрасен завинаги

3 неща, които никога не бива да правите с годежния си пръстен

Годежният ви пръстен не е просто символ на вашия съюз. Той може да бъде скъпоценно бижу, което може да се предава през поколенията - стига да се грижите правилно за него.

Въпреки че има неща, които знаете, че не трябва да правите с пръстена си, има и ежедневни дейности, които е добре да избягвате, за да запазите пръстена си красив по-дълго.

Ето кои са те:

Не го носете по време на енергични спортове

Всяка дейност, която включва ръцете ви (от контактни спортове като волейбол до вдигане на тежести), може да огъне или счупи зъбците, които държат камъка ви на място, което да го накара да падне от мястото си. По същия начин експертите предупреждават да не се носи по време на водни дейности като плуване, водни ски или разходка с лодка, тъй като е много по-лесно пръстенът ви да се изплъзне, когато ръцете ви са мокри. Има толкова много случаи на изгубени пръстени в морето и океана, че не си струва да поемате този риск. 

3 неща, които никога не бива да правите с годежния си пръстен

Не го носете, докато почиствате

В повечето случаи препаратите няма да навредят на камъка, защото по време на процеса на рязане камъните се почистват чрез кипене в киселина, което ги прави устойчиви на въздействието на химикали. Това обаче не важи за останалата част на пръстена. Домакинските почистващи препарати като белина и обикновени химикали, като лакочистител за премахване на лак и хлор от басейни, могат да разяждат сплави в благородните метали. Така че е добре да сваляте пръстена си, докато почиствате вкъщи с препарати. Разбира се, през това време трябва да оставяте пръстена си на безопасно място, за да не го загубите. 

3 неща, които никога не бива да правите с годежния си пръстен

Същото се отнася и за плуването, тъй като хлорът може сериозно да увреди златната или платинената халка. 

Поддържайте го добре

Дори да не носите пръстена докато тренирате или чистите, зъбчетата, които държат камъка могат да се разхлабят с времето и той да падне. Затова е добре да носите пръстена на бижутер веднъж годишно- за почистване и проверка. 

Ако искате да почистите пръстена си сами, вкъщи, изполвайте мек сапун, топла вода и мека четка за зъби. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay