Диетата на кралица Елизабет, която я поддържа в перфектно здраве

Диетата на кралица Елизабет, която я поддържа в перфектно здраве

Кралица Елизабет II, най-дългогодишният монарх на Обединеното кралство, навършва 92 години през тази година. Много неща са се променили в света по време на нейното управление, но нейните предпочитания за храна не са се променили много, според официалния й кралски готвач. Два пъти седмично Кралицата получава списък с предложенията за меню и отбелязва предложенията, които харесва. Какви опции има в този списък?

1. Чай с бисквити преди закуска 

Кралицата започва деня си с чаша ароматен чай, без захар и няколко бисквити

2. Закусва зърнена закуска и препечени филийки 

Типичната закуска на кралицата включва плодове и зърнена закуска. Понякога закусва препечена филийка с конфитюр или мармалад и в много специални случаи бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели. 

3. Чаша джин преди обяд

Очевидно е, че Нейно величество обича да пие коктейл преди обяд: джин с много лед и парче лимон. Рецептата за този коктейл може да се намери онлайн.

4. Никакво нишесте за обяд (и вечеря)

Кралицата обядва в 13:00 часа. Обикновено обядът включва риба на скара, спанак, тиквички или просто пиле на скара със салата. Кралицата избягва нишесте, така че почти не яде картофи, ориз и т.н. 

5. Следобеден чай с торта и сандвичи

Следобедният чай често се поднася с медена торта или торта с крем, както и с шоколадова бисквитена торта, която Нейно Величество обожава. Според бившия главен готвач McGrady два вида сандвичи са задължителни със следобедния чай, като например краставица, пушена сьомга и яйце с майонеза или шунка и горчица. 

6. Добре изпечена пържола за вечеря

Кралица Елизабет II предпочита месото от местните ферми за вечеря. Любимата й храна е пържола, поднесена със сос от гъби, сметана и уиски. Понякога яде агнешко, говеждо, овче и т.н. Независимо кой вид месо е, трябва да е добре изпечено. Основното ястие е последвано от ягоди или праскови, отглеждани в оранжерии в замъка Уиндзор.

7. Чаша шампанско след вечеря

Някои източници твърдят, че кралица Елизабет II завършва деня си с чаша шампанско. Това шампанско вероятно е избрано от осемте марки (например Bollinger, Lanson и Krug), на които са издадени кралски заповеди. Кралските заповеди показват, че стоките се доставят на член на кралското семейство.

8. Шоколад

Макгрейди, бившият кралски готвач, споменава, че кралицата обича шоколада. Любимият й тип шоколад е тъмният шоколад ("колкото по-тъмен е, толкова по-добре")

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay