Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част I)

Вижте кои са звездите, които не спират да печелят дори и след смъртта

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част I)

Има хора, чиито банкови сметки продължават да се пълнят с пари дори след смъртта им. И това не е никак случайно, защото съвсем закономерно това са хора, които целият свят е познавал и обичал. Известните личности имат бляскав живот, но се оказва, че някои от тях жънат успехи и посмъртно.

Кои са те, защо, как и колко печелят дори и след смъртта си? Този феномен започва да се среща все по-често, защото знаменитостите биват издигани във все по-голям култ.

1. Анди Уорхол - 6 милиона долара
Световноизвестният американски художник и водещ представител на течението поп арт умира през 1987 година от усложнения, възникнали по време на операция. Но неговите творения стават абсолютно иконични и продължават да се използват и до днес за най-различни цели и по време на какви ли не събития. Той ще остане известен завинаги с това, че успя да превърне името си в марка.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част I)

2. Джордж Харисън - 6 милиона долара
Най-младият от страхотните Beatles си отива от този свят през 2001 година, но и неговото име продължава да му носи слава и пари. Музиката му е включена в шоута на Cirque du Soleil, а групата издаде нов албум през 2010 година. Тези и още много фактори довеждат до богатство, на което за съжаление той не може да се наслади.

3. Ричард Роджърс - 7 милиона долара
Известният композитор умира през 1977 година, но приживе е толкова талантлив, че печели пари десетилетия след смъртта си. Неговото богатство се увеличава, защото музиката му се използва и до ден днешен за филми и предавания.

4. Стиг Ларшон - 7 милиона долара
Той получава признание и слава едва след смъртта си и то не заради актьорството, а заради книга. "Момичето с драконовата татуировка” се превръща в абсолютен бестселър и дори се сдобива с екранизация. Той така и не успява да види успеха на трилогията си, но света оценява таланта му.

5. Франк Синатра - 6 милиона долара
Един от най-известните изпълнителни на всички времена отдавна не е сред нас, но това не означава, че името му не печели пари. Всички познават неговите песни и продължават да ги купуват.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част I)

6. Джеймс Дийн - 7 милиона долара
Джеймс загива твърде млад - на 24 години в автомобилна катастрофа. Името му продължава да прави милиони, защото десетки големи компании използват облика му и до днес. Една от тях е "Долче и Габана", които използват лика му като пример за буйна младост и безразсъдство. Красивият актьор губи живота си твърде рано, но споменът за неговата бурна личност остава и до днес.

7. Тупак Шакур (2Pac) - 9 милиона долара
Известният рапър е убит през 1996 година, а светът е шокиран от новината. Но музиката му не спира да излиза години след трагедията. Има множество слухове, че той дори не е мъртъв, а е изсценирал всичко, за да живее спокойно, далеч от хората, които се опитват да го убият.

8. Джими Хендрикс - 7 милиона долара
Когато той умира от свърхдоза през 1970 година, никой не предполага, че десетилетия по-късно името на Джими ще продължава да трупа миолиони. След смъртта му биват издадени няколко албума с нечувани до момента негови песни, а имотите му се оценяват на милиони, защото именно великият Хендрикс е живял в тях.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част I)

9. Бети Пейдж - 9 милиона долара
Една от малкото личности в този списък, която умира от естествена смърт. Бети умира на 85 години през 2008 година, но името ѝ все още изкарва милиони. Тя е една от най-иконичните красавици на всички времена. Има собствена модна линия, от която все още се печелят пари.

10. Стийв Маккуин - 9 милиона долара
Актьорът умира през 1980 година, но името му все още носи пари. Има договор с "Порше" и нова колекция луксозни спортни якета, всяко от което струва по 500 долара. Стив е мъртъв от 35 години, но това не пречи на неговия образ да продължава да продава.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay