Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Списъкът е по-дълъг, отколкото вероятно предполагате...

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Славата, блясъкът и охолният живот невинаги са гаранция за щастие. Понякога всички дивиденти, които тя носят, се оказват по-скоро отрицателни последици от постигнатия успех. Доказват го всички тези звезди, за които предстои да ви разкажем.

Те са едни от най-известните имена от света на шоубизнеса. Те са икони. Но пътят им към върха на славата изобщо не е лек. Затова в определен момент от живота си те се опитват да го прекратят, като правят опит за самоубийство. Вижте кои са звездите, опитали да отнемат живота си!

Тина Търнър
През 1986 година знаменитата изпълнителка, чието истинско име е Анна Мей Бълок, прави опит да отнеме живота си. За трагичната случка става ясно години по-късно, когато самата Тина признава за нея в своята автобиография. Тогава тя се намира в най-добрите години от кариерата си. Певицата признава, че тази постъпка, до която я довежда напрестанния тормоз на бившия ѝ съпруг Айк Търнър, променя целия ѝ живот.

Дона Самър
Животът на известната диско певица не е никак лек. През 1970 година тя решава да скочи от прозореца с надеждата, че ще умре. Това обаче не се случва. Икономката на дома ѝ я открива навреме и успява да спаси живота ѝ. След тази случка Дона се обръща към християнството и остава верен последовател на религията до края на живота си. Умира от рак на белите дробове през 2012 година, когато е на 63-годишна възраст.

Елтън Джон

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Знаехте ли, че легендарният певец и композитор е правил опит за самоубийство? В миналото си Рѐджиналд Кѐнет Дуайт, както е истинското име на звездата, страда от толкова тежка форма на депресия, че включва газта на газова печка и пъха главата си вътре, за да вдиша изпаренията.

По-късно написва песен за този момент от живота си, като пояснява, че има човек, който през онази вечер е спасил живота му, но не разкрива кой е той, нито как го е открил.

Елизабет Тейлър

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Феноменалната актриса живее един феноменален живот, по време на който успява да сключи осем брака със седем мъже, но през една част от него тя не е особено щастлива. Тя опитва да отнеме живота си в началото на 60-те, като за целта приема свръхдоза наркотици.

Джони Кеш

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Докато е ученик в гимназията, американският певец и актьор е пристрастен към употребата на наркотици. В един от случаите, в които решава да вземе дрога, се скрива в пещера и приема такова количество, с което цели да отнеме живота си. Въпреки прикритието той е открит и спасен, за да изживее прекрасния живот, който му предстои от този момент нататък.

Оуен Уилсън

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

През 2007 година актьорът преминава през изключително тежък период от живота си. Депресията го завладява толкова силно, че прави опит за самоубийство, като прерязва вените си. Слуховете твърдят, че постъпката му е в резултат от раздялата с Дженифър Анистън. С течение на времето той осъзнава и признава, че краят на взаимоотношенията им е по негова вина и най-вече заради влошеното му психическо състояние.

Еминем

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Връзката на рапърът с бившата му съпруга Ким е повече от бурна и носи много болка на изпълнителя. В един от многото пъти, в които двамата решават да се разделят, Еминем прави опит да прекрати живота си. Още преди да стане известен, той предозира с Тиленол, защото не може да приеме факта, че ще загуби Ким.

За щастие опитът му е неуспешен и от този момент нататък на изпълнителя му предстои дълъг път в музикалната кариера, по време на която написва няколко песни с негативно посвещение към бившата си съпруга.

Дрю Баримор

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Тя е една от най-усмихнатите и успешни актриси в Холивуд, а освен това е и майка на две дечица. Преди да постигне зашеметяващия си успех обаче, 14-годишната Дрю се пристрастява към наркотиците и прерязва китките си в кухнята на семейния дом.

Били Джоел
Един от най-успешните музиканти в световен мащаб също е преминавал през тъмни периоди в живота си. На какво се дължат те, не е известно на широката публика. Самият Джоел обаче преди време призна, че през 70-те е направил опит за самоубийство. Тогава той изпива съдържанието на бутилка препарат за полиране на мебели, който обаче не успява да го убие.

Дани Бонадучи
Американският комедиант и борец винаги изглежда толкова щастлив, когато го виждаме на екрана на телевизора, но усмивката не е гаранция за щастлив живот. Когато бившата му съпруга Гретчен подава документи за развод през 2005 година, той решава, че няма да може да живее без нея. Прави неуспешен опит за самоубийство, за който по-късно твърди, че е успял да го "събуди”.

Майкъл Джексън

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Няма официално потвърждение от страна на семейството на Краля на попа или от самия него приживе за предполагаемия опит за самоубийство, който датира от 2005 година. Има твърдения, че по това време депресията го докарва до състояние, в което мисли, че няма за какво повече да живее.

Бритни Спиърс

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

В миналото излиза автобиография на поп изпълнителката, която, както става ясно по-късно, не е авторизирана. В нея се твърди, че през 2006 година Бритни решава да прекрати житейския си път и то цели два пъти. Преди този период тя е една от най-успешните и влиятелни изпълнителки на музикалната сцена. След това обаче животът и кариерата ѝ тръгват стремглаво надолу, като дори няколко пъти е арестувана за различни провинения.

Принцеса Даяна
Преди да намери смъртта си в най-трагичния инцидент в историята на кралското семейство, принцеса Даяна прави опит за самоубийство. Не само че бракът ѝ с принц Чарлз среща доста трудности, но изглежда самата принцеса изобщо не е била щастлива.

Холи Бери

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

През 1997 година актрисата и тогавашният ѝ съпруг - бейзболната звезда Дейвид Джъстис, решават да прекратят брака си. Изглежда този момент е бил доста труден за Холи. След време тя признава пред медиите, че по това време ѝ се е случвало да стои в колата си и да вдишва изпаренията от газта, напълно наясно, че те могат да я убият.

Ози Озбърн

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Животът на музикалната звезда не е никак лек, въпреки успеха и славата, които го съпътстват на всяка крачка. Легендарният певец прави не един опит за самоубисйтво. Първият случай е, когато е само на 14-годишна възраст.

През 2014 година съпругата на Ози - Шарън Озбърн признава, че тя също е правила опит за самоубийство в момент на пиянство, като прерязва китките си.

Бриджит Бардо

Известните личности с отчайващ опит за самоубийство

Френската актриса е известна като една от най-красивите жени на света, но изглежда красотата не носи само дивиденти. През 50-те тя изпада в толкова тежка депресия, че приема голяма доза приспивателни с надеждата да не се събуди на следващата сутрин.

За още интересни светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay