Популярни песни, които първоначално са написани за други певци

Популярни песни, които първоначално са написани за други певци

Има много песни, които са толкова емблематични, че е трудно да си представим, че те се пеят от друг изпълнител. Но някои от най-големите хитове на музикалната индустрия можеха да се окажат различни от това, което се научихме да слушаме и да пеем заедно. Дали по съдба, случайност или късмет, тези изпълнители са достатъчно щастливи, че тези песни са техни, тъй като се оказаха големи хитове.

1. Shape of You

С над 5 милиарда гледания в YouTube, песента на Ед Шийрън, Shape of You беше песен номер 1 на Spotify през 2019 г. В интервю за BBC Radio 1 изпълнителят обаче разкри, че тази хитова песен първоначално е била предназначена за Риана . Но поради някои от текстовете, впоследствие било решено той да изпее песента.

2. Rock Your Body

Rock Your Body е песента, която помогна на Джъстин Тимбърлейк да се превърне в соло R&B / поп изпълнител. Песента е написана от Чад Юго и Фарел Уилямс, известни още през 90-те като Нептуните. Дуетът първоначално е написал песента за The King of Pop, Майкъл Джексън, който не е използвал тяхната песен, така че решили да я предадат и да си сътрудничат с Джъстин Тимбърлейк.

3. I Don’t Wanna Miss A Thing

Този хитов сингъл, изпят от Aerosmith, е издаден за първи път в оригиналния саундтрак към филма "Армагедон". Песента е написана от хитовата Даян Уорън, която разкри, че първоначално си е представяла Селин Дион да бъде певицата на I Don’t Wanna Miss A Thing.

4. Telephone

Лейди Гага, първоначално пише "Телефон" за Бритни Спиърс. Но когато нейната песен била отхвърлена от поп изпълнителката, Гага взема песента и си сътрудничи с Бионсе, за да я превърне в хитовата песен, която има близо 400 милиона гледания в YouTube.

5. Cheap Thrills

Когато Сиа си взе почивка от пеенето, тя се съсредоточи върху писането на песни за големи имена като Мадона, Риана и Бионсе. Първоначално Сиа написала Cheap Thrills за Риана, която не взела песента. След това тя си сътрудничи със Шон Пол по песента, която й носи 3 номинации през 2016 г.

6. All About That Bass

Преди да стане поп певица, спечелила Грами, Меган Трейнър е автор на песни, създава песни за много известни изпълнители като Rascall Flatts, Fifth Harmony и JLo. Първоначално тя представила All About That Bass на големи имена като Бионсе и Адел, но решила да я изпълни сама, когато никой не поел песента. В крайна сметка това е първият й хит и води до спечелването на Грами.

7. Let’s Get Loud

Let’s Get Loud е една от силно аплодираните песни и музикални изпълнения на JLo. Въпреки популярността си, хитовата песен първоначално е била предназначена за съавтора й Глория Естефан. Въпреки това, Естефан почувствала, че песента е твърде подобна на другите й парчета, и решила да я предаде на Дженифър Лопес с надеждата, че латино изпълнителката ще я "направи по-забавна" и ще добави свой собствен усет към нея.

8. Miss Independent

Авторите на песента Miss Independent първоначално представили песента на Destiny’s Child, които я отказали. Песента е предадена на Кристина Агилера, която работи по нея за албума си "Стрипс" и пренаписва текста. Песента обаче така и не попадна в албума и била дадена на победителката в American Idol Кели Кларксън, която издаде песента в дебютния си самостоятелен албум, с който стигна до върха в Billboard Hot 100 през 2003 г.

9. Halo

Песента Halo спечели множество награди Грами и номинации за Бионсе през 2009 и 2010 г. Райън Тедър, вокалистът на One Republic и един от авторите на песента, разкри, че тази песен всъщност е била предложена на носителката на X Factor Леона Луис, но в крайна сметка Бионсе я взима. 

10. Umbrella

Друга песен, която Бритни Спиърс отказва, била песента, която позволила на Риана да спечели Грами през 2008 г. Umbrella първоначално била представена на Спиърс, която я предала, само за да бъде превърната в хитов сингъл от R&B изпълнителя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay