6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера"

Доминик Торн започна силно актьорската си кариера и продължава да се издига на холивудската сцена. През 2018 г. 25-годишната актриса получи първата си голяма филмова роля като Шийла Хънт заедно с Дензъл Уошингтън и Виола Дейвис в спечелилия Оскар "Ако Бийл Стрийт можеше да говори", но нейните актьорски проекти не спират дотук. 

Последният проект на младата актриса е "Черната пантера: Уаканда завинаги", където Торн влиза в ролята на Ironheart. Освен че самата тя е фен на Marvel, Торн също се възхищава на сложността на своя герой, Ironheart/Рири Уилямс.

Тя споделя пред Entertainment Weekly: "Обичам факта, че тя е напълно себе си... Тя определено не е типичният супергерой."

В чест на "Черната пантера: Уаканда завинаги", който тръгна по кината на 11 ноември, научете повече за блестящата звезда на филма с тези шест факта:

1. Доминик Торн има висше образование

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Докато някои актьори посвещават цялото си внимание на това да си създадат име на големия екран, Торн се стреми към висше образование, докато изгражда своето актьорско резюме. През 2015 г. тя се записва в уважавания университет Корнел в Ню Йорк, където специализира човешко развитие и второстепенно изучаване на неравенството. Четири години по-късно Торн се дипломира, през май 2019 г. Говорейки за опита си в колежа, Торн казва: "Въпреки че театърът и актьорството бяха огромна част от живота ми, исках да видя на какво съм способна в академично отношение."

2. Тя е голям фен на Marvel

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Някои от основните роли на Торн са в продукции на Marvel, така че би било логично тя да е фен на Вселената на Марвел. Истината е, че Торн е била фен на продукциите още преди да стане актриса. Тя споделя, че цялото ѝ семейство обожава Марвел и че тайно се е надявала да бъде избрана за ролята на Ironheart.

3. Решението ѝ да се занимава с актьорство идва импулсивно

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Много актьори започват кариерата си в ранна възраст с ясна идея, че актьорството е това, което искат да правят. За Торн обаче решението да се потопи в света на сценичните изкуства и да се занимава сериозно с актьорско майсторство идва спонтанно. Докато навлиза в тийнейджърските си години, тя решава да посещава Manhattan's Professional Performing Arts School (PPAS), въпреки че първоначално идеята ѝ не била такава. "Просто почувствах, че трябва да кандидатствам в гимназия за сценични изкуства. До ден днешен не знам откъде дойде тази мисъл, импулс или желание... Много хора се опитаха да ме разубедят, но аз бях твърдо решена, че ще го направя", обяснява актрисата.

4. По-голямата част от семейството на Торн живее в Тринидад

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Торн е дъщеря на родители имигранти Нериса и Нави Гай, които са родом от Тринидад. Актьорът израства в Ню Йорк заедно с братята си Ки-Мани и Калеб, докато останалата част от семейството й живее в Тринидад. "Всъщност по-голямата част от семейството ми е в Тринидад. Всичките ми братовчеди и всичко останало. Тук са само най-близките ми хора, поне 90 процента от членовете на семейството ми все още са в Тринидад.", разказва тя.

Въпреки че живее в Съединените щати през целия си живот, Торн е много запалена по културата на Тринидад заради родителите и семейството си. Според нейното интервю с Trinidad and Tobago Newsday, любимите ѝ храни са тринидадски класики като печива и акула, както и раци и кнедли.

5. Тя не се е явявала на прослушване за Ironheart

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Торн работи много усилено, за да стигне до мястото, където е днес. В нейното кратко актьорско резюме тя има заслуги в два филма, спечелили Оскар: "Ако Бийл Стрийт можеше да говори" и "Юда и черният Месия". За разлика от пътя към другите ѝ роли, ролята на Ironheart в предстоящия минисериал на Disney+, "Ironheart", директно ѝ е била предложена.

Според интервю с Empire, на Торн е предложена ролята, без да се налага да преминава през прослушване, което било голяма изненада за нея. "Бях си у дома в Делауеър и ми се обадиха да ме попитат дали бих искала да изиграя тази роля", казва тя пред изданието. "Всъщност бях толкова шокирана, че не можех да отговоря." Тя добавя: "Това беше може би най-уникалното преживяване, което някога съм имала, защото изобщо нямаше прослушване."

6. Доминик Торн е необвързана

6 неща, които трябва да знаете за Доминик Торн, звездата от "Черната пантера" dominiquethorne

Макар че актрисата не е особено активна в социалните мрежи и стои извън светлините на прожекторите, изглежда, че няма човек до себе си в момента. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay