6 трика, които британските кралски особи използват, за да изглеждат безупречно

6 трика, които британските кралски особи използват, за да изглеждат безупречно

Никоя известна фигура не убягва от очите на обществеността. И това е особено вярно за кралските особи, които трябва да имат безупречен вид на всяко социално събитие. В допълнение към спазването на протоколи и традиции, те също имат някои прости трикове, които всеки може да опита, за да изглежда добре по всяко време.

Ние изследвахме различните стратегии, използвани от кралските особи:

1. Използване на ярки цветове за изпъкване

Кралица Елизабет II може лесно да бъде идентифицирана от всяка точка, като носи ярки цветове, които й помагат да не се изгуби в тълпата. Това е чудесен съвет, ако никога не искате да останете незабелязани, тъй като ярките нюанси са чудесен вариант да оставите следа в спомените на хората и да бъдете бързо разпознаваеми.

2. Мрежи за коса, които държат косата на място

Трик, който е виждан повече от веднъж на херцогинята на Кеймбридж, е използването на прозрачни мрежи за коса, така че косата й да не хвърчи към лицето й. По този начин тя запазва прическата си и улеснява събирането на косата на кок. 

3. Шапки, позиционирани по определен начин за подчертаване на лицето

Преди 50 -те години на миналия век много рядко се виждаше кралска особа от женски пол без шапка. Времената обаче са се променили и сега този аксесоар се вижда най-вече на официални събития. Разбира се, всеки човек носи модел по свой вкус: докато кралица Елизабет II винаги може да се види с шапка в същия цвят като роклята си, херцогинята на Кеймбридж избира по-фини модели. И за да се виждат лицата им, те носят шапките леко по-назад. 

4. Коса, оплетена върху диадеми, за да не пада

Диадемата е класическият аксесоар на кралските жени, които обикновено я носят на официални вечерни събития. Но за да не се плъзга по главите им, те вплитат част от косата си върху нея. Някои диадеми дори имат ластик или тел, покрити с лента, подобна на цвета на косата на човека, така че само горната част на дизайна да се вижда.

5. Позициониране на чантите, за да се избегнат неудобни поздрави

Херцогинята на Кеймбридж е свикнала да използва малка дамска чанта в моменти, когато ръкостискането може да бъде неудобно. Ето защо тя винаги я държи пред тялото си с две ръце. От друга страна, кралица Елизабет II често премества дамската си чанта от едната страна на другата, за да посочи когато вече не желае да общува с някого.

6. Ръкавиците осигуряват защита по време на поздравления

Наред с емблематичните си шапки и ярки дрехи, кралица Елизабет II е известна и с това, че носи класическите си бели ръкавици. В допълнение към естетическото предназначение, те също така предпазват ръцете й от всички ръкостискания, които трябва да даде на публични събития.

Обратната страна на монетата беше принцеса Даяна, която наруши традицията на ръкавиците, защото искаше да бъде в пряк контакт с хората, с които се ръкува.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay