8 знаменитости, чиито принципи, правят този свят по-добро място

8 знаменитости, чиито принципи, правят този свят по-добро място

Актьорите работят средно около 12 до 20 часа на ден. Да си известен изпълнител означава дълги пътувания, претъпкани концерти и никакво лично пространство. Но въпреки изключително натоварения си график и трудности, има известни личности, които са решени да използват своята слава, за да окажат положително въздействие върху света.

1. Бенедикт Къмбърбач внася равенството в Холивуд 

Концепцията за неравенство между половете и расите не е нищо ново за Холивуд, но поне има някой, който е решил не просто да говори, а всъщност да направи нещо по въпроса. Известен с ролите си в "Доктор Стрейндж" и "Шерлок", Бенедикт Къмбърбач отказа да работи в проекти, при които колегите му от женски пол няма да получават равно заплащане.

2. Киану Рийвс тайно финансира болници

Киану Рийвс е любимият мъж в интернет в света и има причина за това. Освен че финансира ракови болници и тайно помага за лечението на болни деца, Киану винаги е готов да помогне, на всеки. Според него парите не са важни и той често дарява част от заплатата си за благотворителни каузи.

3. Меган Фокс отглежда децата си без бариери между половете

Меган Фокс вярва, че децата не трябва да се вписват в ролите на пола, които обществото е наложило. Тя позволява на сина си да носи розово и дори да носи рокли в училище. Тя признава, че външният му вид предизвиква коментари и странни погледи, но не й пука, тъй като се опитва да направи децата си по-уверени.

4. Рики Жерве се бори за хуманно отношение към животните

Рики Жерве не само работи непрекъснато за подобряването на живота на животните, но също така разкри, че ще остави цялото си състояние на благотворителни организации за животни. Той също така никога не пропуска шанс да обвини Холивуд за неговото лицемерие и неравенство по свой собствен, хумористичен начин.

5. Ники Минаж помага на индийско село

Всички знаят музиката на Ники Минаж, но не много са запознати с нейните благотворителни дейности. Ники дарява пари от години за възстановяване на село в Индия. Тя е изградила кладенци за борба с проблема с опасната питейна вода, отвори компютърен център и улесни достъпа на децата там до образование. Ники също плати няколко от таксите за обучение на феновете си. 

6. Кеша подкрепя LGBTQ

Певицата от Tik Tok, която е откровено бисексуална, подкрепя LGBTQ общността. Тя често изобразява герои с различна сексуална ориентация в музикалните си видеоклипове и е помагала в организирането на сватби за хора в тази общност.

7. Аштън Къчър се бори срещу трафика на хора

Аштън Къчър работи активно за прекратяване на трафика на хора и вече е спасил хиляди хора. Неговата организация Thorn, която той основава заедно с бившата си съпруга Деми Мур, използва технологията и ресурсите на Google, Yahoo, Microsoft и Facebook, за да помогне на правителството да прекрати проблема с робството и трафика на хора. 

8. Доли Партън обучава нуждаещи се деца

Чрез своята фондация, която се финансира от нейните печалби от работата й, Доли Партън осигурява работа на нуждаещите се. Тя също така изпраща книга всеки месец на всяко записано дете, за да повиши грамотността. В момента 850 000 деца по целия свят са част от това.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay