За сексуалната култура и за културата изобщо

Имаме ли такава?

За сексуалната култура и за културата изобщо

Много от вас, веднага след като прочетат заглавието, ще си кажат - "Че много от нас нямат обща култура, пък камо ли сексуална такава?" Да, напълно наясно съм с това, наясно съм, че и някои пак ще ме оплювате. И все пак се наемам с нелеката задача да пиша за сексуалната култура.. (Много културна го раздавам в последно време).

Първо искам да кажа, че думичката секс не е мръсна, не е цинична и не е забранена! Ако не правим секс, няма да има деца, ако не правим секс, няма да можем да изразим любовта си по по-интимен начин... Въобще сексът си е нещо толкова приятно и жизненоважно. И въпреки това, понякога, само като видим тази дума в заглавието на някоя статия, сме готови да кажем, че това е най-пошлата статия на света!

Статиите на тема секс не винаги искат да ни покажат пошлата страна на нещата или да ни накарат да се чувстваме неудобно. Често е точно обратното. Сексуалните статии се стремят да ни ограмотят и обогатят.

А защо се нуждаем от тази сексуална култура? Та някои хора нямат никаква култура и пак си живеят, ще кажете вие? Основателен въпрос, признавам. Нека поясним, че не бива да се водим от неграмотната маса, а от тези, които са за истински пример. Да имаш сексуална култура, означава да знаеш много неща за секса, за тялото си, за това какво се случва с тялото по време на този така приятен момент..

Сексът е нещо лично, което се случва между двама човека и всякакви интимни подробности мен лично не ме интересуват. Но статии, които ми казват как мога да стана по-добра, да направя партньора си по-щастлив и ми обясняват много неща, които не зная.. няма как да ги отрека!

Затова, не бъдете толкова критични следващия път.. защото то си е човещинка!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay