Какво да правите, ако чувствате сексуално разочарование във връзката си

Какво да правите, ако чувствате сексуално разочарование във връзката си

Има много причини, поради които може да се чувствате сексуално неудовлетворени във връзката си. Може би се чувствате виновни, че сте твърде уморени, за да правите секс. Може би не ви харесва как партньорът ви иска секс. Или може би не обичате вида секс, който досега сте правили. Каквато и да е ситуацията, дишайте с облекчение. Можете абсолютно да преодолеете сексуалната неудовлетвореност за по-добър сексуален живот.

Но първо трябва да разберете, че тези чувства са напълно нормални. Много двойки търсят професионална помощ и в това няма нищо срамно. Според много писания, вашето либидо трябва да съответства на това на партньора ви, но това не е непременно вярно. Някой с по-ниско либидо може да бъде перфектен партньор на някой с по-изявен нагон.

Ключът, разбира се, е в това да имате инструментите и да знаете как да се справите с проблема. Не трябва да обвинявате партньора си. Въпреки че може да се чувствате разочаровани, оттук и идва терминът "сексуална неудовлетвореност", не искате да насочвате гнева си към половинката си. Вместо да обвинявате, обсъдете нещата, които бихте искали да пробвате в спалнята. Вижте разочарованията си като възможност. Говорете за вашите желания, като най-доброто време за това е след секс.

Научете се да се докосвате. Фокусирайте се върху чувствено докосване, но не и секс. Отстранявайки секса от уравнението, натискът върху партньора с по-ниско либидо е по-малък, но другият партньор може все още да получава нежност.

Направете секси списък с неща, които наистина ви харесват или искате да опитате. Те могат да бъдат сексуални (да гледате порно заедно) или чувствени (да се гушкате). След като се съгласите със списъка, вие не може да добавите нищо, с което партньорът ви не се чувства удобно. Сложете предложенията в кутия и веднъж седмично или винаги, когато усетите нужда, си теглетекъсметче.

Ако чувствате сексуална неудовлетвореност не защото не правите секс, а защото не достигате до оргазъм, има много инструменти, които могат да ви помогнат и те се наричат вибратори. Повечето експерти – и да, жените – са съгласни, че за дамите е по-трудно да достигнат кулминация от самото проникване, така че няма лошо да потърсите помощ.

Намалете стреса. Стресът засяга почти всеки аспект от живота ви, а сексът не е изключение. Може ли сексуалната ви неудовлетвореност да е в резултат на повишени нива на стреса? Всеки човек има "сексуални спирачки и сексуални ускорители", а една от вашите "спирачки" наистина би могла да бъде стрес. Помогнете на сексуалния си живот с романтична вечеря, филмова вечер или с друго любимо занимание, за да освободите ума си от източника на прекомерното натоварване.

Направете съня свой приоритет. Целта не е да заспите веднага, след като легнете на възглавницата. Но ако искате да правите повече и по-качествен секс, сънят е решението. Има два вида желание – спонтанно и отзивчиво. Спонтанното желание се появява, когато видите привлекателен човек и искате да правите секс с него точно в този момент, например – когато партньорът ви излезе от душа. От друга страна, отзивчивото желание е свързано с това да се чувствате спокойни в обкръжението си. То може да е много по-често срещано при жените.

Срещнете се с терапевт. Терапевтите са там, за да ви помогнат, а не за да ви съдят. Терапията е особено полезна за хора с анамнеза за сексуално насилие или с проблеми като изневяра или тревожност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay