Мисионерската ли е най-добрата секс поза?

Мисионерската ли е най-добрата секс поза?
unsplash

Ако има секс поза, която наистина има лоша слава, това е мисионерската. Въпреки че много хора гледат на нея като на празник на сексуалните пози, тя наистина е невъзпятият герой на правенето на любов.

Не само, че мисионерската поза е страхотна за интимност (здравей, зрителен контакт и секси целувки по врата), но е и невероятно гъвкава. Можете да го правите почти навсякъде или върху всякаква повърхност - също без да е необходимо да сте невероятно гъвкави. Това е причината да е любима на доста хора. 

Но ако вие не сте фенове на секса в мисионерски стил, това може да е просто защото просто не го правите както трябва. Така че все още не се отказвайте от тази поза. Ето как да превърнете мисионерската в най-оргазмичната си поза:

Какво представлява мисионерската поза?

В тази стандартна сексуална поза жената лежи по гръб и разтваря краката си, а мъжът е отгоре, така че да са лице в лице, и прониква в жената. Тази поза може да се хареса на всички. Може да се извърши от всеки пол, като се използва пенис или вибратор с каишка, за да проникне в партньора си вагинално или анално. 

За много хора мисионерската секс поза е удобна и достъпна. Тя позволява на единия партньор да контролира темпото, дълбочината и ъгъла на проникване, без да изисква специални умения или много гъвкавост.

Освен това се усеща добре, защото дава пълен достъп до всички най-чувствителни ерогенни зони на партньора. Осигурява достъп до клитора чрез стимулация от тазовата кост, пръсти или секс играчки за жената, което е идеално за достигане на оргазъм. Освен това можете да докосвате врата, устата, бедрата и други горещи точки с ръцете или устата си.

Мисионерската поза също не винаги трябва да се случва в леглото. Може да се случи под душа, на задната седалка на кола или на всяко място, което пожелаете. Можете също така да регулирате позицията с възглавници, секс играчки и различни позиции на краката.

Вариации

Който и да е казал, че мисионерската поза за секс е скучна, очевидно не е пробвал някоя от многобройните вариации. Ето кои са най-често срещаните:

Крака на раменете. В този вариант жената поставя краката си върху раменете на мъже. Това позволява по-дълбоко проникване и различен ъгъл на стимулация. 

Крака около кръста. В тази вариация жената увива краката си около кръста на мъжа. Така може да го придърпва когато пожелае.

В изправено положение. Има два варианта- жената да е легнала на края на леглото, а мъжът да е изправен до него, или до стената. За втория вариант обаче се изисква сила в ръцете, така че ако търсите мързелив секс, това не е за вас.

Съвети

Опитайте метода на възглавницата. За някои най-големият недостатък на тази поза е липсата на клиторна стимулация. Трудно е да се протегнеш надолу и да се докоснеш, когато коремът на партньора ти те мачка. Въведете метода на възглавницата. Вземете две до три възглавници и ги поставете под дупето си за допълнителна височина. Това ще позволи на партньора ви да достига G-точката ви и ще ви даде възможност да достигате клитора си.

Включете зърната. Играта със зърната не е за всеки, но за някои засмукването или стискането на зърната по време на секс може да го превърне от просто приятно изживяване до експлозивен оргазъм. В мисионерската поза вашият партньор има лесен достъп до зърната ви.

Не бързайте. В бързия секс няма нищо лошо, но понякога е полезно да забавим темпото и да се концентрираме върху всичко, което се случва с тялото ни. 

Добавете аксесоари. Тази поза е подходяща и за използване на различни аксесоари, като белезници, например. 

Практикувайте дълбоко, съзнателно дишане. Легнете назад и дишайте дълбоко. Почувствайте начина, по който въздухът изпълва и напуска тялото ви. По този начин ще се отпуснете и ще получите оргазъм по-лесно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay