Мъжката гледна точка: Защо половинките ни гледат порно?

Един задълбочен анализ и пет кратки съвета как да бъдем по-атрактивни от еротичните актриси

Мъжката гледна точка: Защо половинките ни гледат порно?

В опита си поне малко да дръпнем перденцето към света на противоположния пол, през март сме поканили един мъж на гости в дамското царство на Jenite.bg. Избрахме именно "нашия" месец, за да покажем, че не сме чак толкова егоцентрични и глухи за всичко, освен собствения си глас. Мъже, искаме да ви чуем! Искаме дори да се вслушаме в чутото, да вникнем в него, за да ви разберем и обичаме по-хармонично.

Нашият гост е един от най-четените блогъри в България - Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules. Той има издадени над 10 книги в различни жанрове, неуморно споделя мъдростта си и в интернет. Но като оставим настрана популярността му, причините да изберем именно него са далеч по сериозни. Стефан Кръстев е "човек на грубата действителност и нежността в сюжетите, на мъжките професии, но на женските образи в творчеството". Разчитаме, че точно такава личност ще ни каже истината в очите. Цялата истина.

Този вторник, последният от мартенския гастрол на Стефан при нас, се осмелихме да го попитаме: Защо мъжете си падат толкова много по порното? Защо продължават да го гледат, дори когато ние сме убедени, че успяваме да задоволим всичките им сексуални желания? Трябва ли да се притесняваме от това?

Сигурни сме, че спокойните размисли на един човек, който със сигурност не може да бъде определен като "порноманиак", но въпреки това възприема за нормален интереса към т.нар. филмчета за възрастни, ще ви убедят - всичко си е наред както с вас, така и с партньора ви. А в случай, че този въпрос продължи да ви притеснява, ще започнем с 5 съвета от Стефан Кръстев за това как можем да приковаваме вниманието на мъжа повече от което и да било порно:

Мъжката гледна точка: Защо половинките ни гледат порно?
1. Използвайте думи и фрази, които според вашата представа отговарят на речника на фаталната жена. Подменяйте ги често, нека винаги открива новата.

2. Представяйте си често, че го срещате за първи път. Припомняйте си онова, което е било. Бъдете изкусителката отново и отново.

3. Не е много евтина, но е ефикасна, при това проста за изпълнение. Перука, която ще ви направи визуално различен тип жена. Разнообразието се харесва и на мъже, и на жени, а подобно изживяване е по-интересно от всеки порно филм.

4. Внимателно с нея и само със сигурен партньор, за да не станете жертва на отмъщение след време. Снимки, правете си снимки. Не ги публикувайте никъде, дори ги трийте, но самият акт, че се вселявате в ролята на лицата, които изкушават от екраните, носи голям еротичен заряд.

5. Доколкото е възможно сменяйте местата, на които правите любов. Вили, мотели, гостувания, всяка разходка някъде да е свързана с еротичен спомен. В разнообразието на обстановката има повече еротика, отколкото в порното и понякога чрез нея порното въздейства.

И все пак, защо мъжете си падат по порното?


Какъвто и стремеж към обективност да имам, съм наясно, че на този въпрос отговорът ми ще е едностранчив, колкото и подробен да е. Причините за увлечението навярно са с хиляди пъти повече, а ако има една-единствена истинска причина, тя е толкова дълбоко закодирана в природата, че едва ли ще се намерят думи да се изкаже. Понеже порнографията е изкуство, провокиращо най-първичното, а чрез най-първичното може да се анализира, но то самото трудно става за анализ. 

Ще започна оттам, защо съм от мъжете, които вече не си падат по порно. Ключовата дума е "вече". Причината не е някакви морални задръжки. Подобни по отношение на порното нямам. Причината не са и годините - все пак на четиридесет и четири съм, в много отношения, включително и в сексуално, се чувствам в по-добра форма от когато и да било. Половинката ми не може също да е обяснението, защото и преди съм имал, макар и друга, но съм гледал порно. Заедно даже сме гледали. И обичахме да гледаме.

Но дори да не се използвам за пример, статистиките са ясни и не си противоречат: семейните мъже гледат порно не по-малко от тези, които са без постоянен партньор, а това е толкова очевидно, че нямаме нужда и от статистиките. Донякъде и конкретно за мен може да се намери обяснение, че просто не ми е необходимо - въображението ми, включително сексуалното, е толкова разюздано, че не ми трябва стимул, а това, което виждам, няма с какво да ме изненада.

Все пак аз съм авторът на една доста скандализираща поредица от разкази с еротична насоченост, в които има много елементи от порнографията. Но не е и това, защото има много такива като мен, които са изгубили интерес към гледането на порно, а не пишат разкази.

Колкото и странен да прозвучи отговорът ми, мисля, че причината за загубата на интерес е, че в порнографията вече липсва поквара. Телата правят всичко, но като че ли няма участие на нещо друго, освен тях. Порнографията отдавна е достигнала онова чувство за естественост, каквото може би трябва да изпитваме изобщо към секса. Поне визуално го е постигнала, а какво се крие зад визията е друг въпрос и не на мястото си при зрелището. Всичко, което може да се види, е невинно като дишане и физзарядка. Като разходка, фитнес или друг спорт. Няма го изкушението, привидно липсва и порокът. Някак чезне и фантазията. 

Дотук звуча като критик на съвременното порно и като че ли страня от темата, но с липсата си на увлечение се опитвам да обясня увлечението на по-голямата част от мъжете. Ще изключа тийнейджърите, при които хормоналната буря движи пръстите по компютърната клавиатура, за да намерят необходимия им сайт или да натиснат онези копчета на дистанционното, които ще превключат телевизора на порно канала. Ще изключа и мъжете, останали дълго време без секс. Също и ненаситните, хиперсексуалните.

Защо му е на нормален мъж със сериозна връзка, в случаи поддържащ паралелно и друга връзка, или пък имащ странични интимни изживявания, да гледа порно? Какво повече ще види от това, което и без друго прави, а понякога му идва и в повече. Разнообразие? Точно заради всичко онова, което писах по-горе за съвременното порно, мисля, че разнообразието е последното, което може да се намери в него.

Мъжката гледна точка: Защо половинките ни гледат порно?Ще добавя и още, следвайки тази мисъл: пластичната хирургия през последните десетилетия напредна (за зло и за добро), хранителните режими, химията, добавките също бележат значително развитие (за зло и за добро). Не е толкова невъзможно да направиш от тялото си скулптурата, която желаеш. Поне не и за професионалистите, отдадени на това да печелят от своето тяло и това, което си могат с него. 

"Идеалната" някога фигура днес не е идеал, а съвсем реална за изпълнение цел. Това уеднакви и телата. Съвършенството не е фикция, не е еротична фантазия или дар от природата. Не е уникално. Серийно производство е. Поне "съвършенството" на критериите за красота на тялото. Порноактрисите в повечето случаи показват това, което отговаря на тези критерии. И си приличат, толкова си приличат, че в "по-обикновената" жена - тази, която изниква тутакси пред очите ти, живее с теб или в близост до дома ти, има повече уникалност, усещане за еротично разнообразие, непозната изкусителност.

Не, и дума не може да става, че мъжете си падат по порното заради разнообразието. Мисля, че друго е заложено у мъжете и това е спортната страст, която в комбинация с увлечението им по зрелище е типична за почти всеки от нас. Горе споменах, че порното е станало невинно, само тела е, които правят номерата си, оприличих го на спорт и лично на мен ми прилича точно на спорт. Вероятно и тези, които обичат да гледат порно, в повечето случаи на подсъзнателно ниво го оприличават на надбягване с коне, състезание на пистови автомобили, лека атлетика или художествена гимнастика. И му отдават заслуженото внимание като спортни фенове. 

А в някои случаи е за добро. Току-виж научили нещо ново.

От един мъж, който много не си пада по спортните зрелища.

32 9
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



26
Не е посочен 27.03.2013|15:45
Защото им харесва, както и на мен понякога, ей така за разнообразие.
25
Не е посочен 27.03.2013|13:33
Сигурно ги кефи, кво лошо има! :) Да си гледат, щом си стоят вкъщи лошо няма.
24
Не е посочен 27.03.2013|13:21
Честно казано това и аз го предпочитам.
23
Не е посочен 27.03.2013|13:20
Не виждам нищо лошо или пък срамно от това да се гледа порно. Ние с партньора ми дори гледаме заедно.
22
Не е посочен 27.03.2013|12:40
Докато гледат порно мъжете се потапят във фантазиите си.Уважението към партньора им (съпруга или гадже) им пречи да си ги изживеят с нея
21
Не е посочен 27.03.2013|10:25
Да си гледат!
20
Не е посочен 27.03.2013|10:19
Значи ще го израстат!
19
Не е посочен 27.03.2013|10:12
Въпреки, че едното не е гаранция за другото!
18
Не е посочен 27.03.2013|08:43
Предпочитам да си гледат порно,отколкото да мислят за глупости и да тръгват да изневеряват!
17
Не е посочен 26.03.2013|18:28
На мен не ми пречи , че мъжете гледат порно ... щом им харесва нека да си гледат.
16
Не е посочен 26.03.2013|18:07
Че защо да не си признаваме ... естествено , че и ние гледаме .
15
Не е посочен 26.03.2013|18:07
Много хубави съвети :)
14
Не е посочен 26.03.2013|17:04
Интересни съвети.
13
Не е посочен 26.03.2013|16:23
мъжете и жените няма как да се разберат :)
12
Не е посочен 26.03.2013|16:07
Мъжът ми гледа,и аз гледам.Да не влизам в подробности, но бих се притеснила ако не гледа.
11
Не е посочен 26.03.2013|15:57
Какво да се прави, харесва си им!
10
Не е посочен 26.03.2013|15:57
Отново много интересна статия. Аз бях от жените, които гледаха и харесваха порно, докато в един момент не осъзнах, че всъщност въображението ми е много по-силно от всеки филм и предпочитам да гледам филмите в главата ми, които сами измислям.
9
Не е посочен 26.03.2013|15:41
всеки мъж обича да гледа порно (даже и много жени, макар да не си го признават).
8
Не е посочен 26.03.2013|15:35
Щом не гледа "Дързост и красота" и "Листопад" пак е добре...
7
Не е посочен 26.03.2013|15:34
Готини съвети в началото на статията. Иначе относно порното нямам нищо против, както и не страдам от притеснения, че мъжът ми може би гледа и аз го правя. Не е нужно човек да си слага измислени ограничения.
6
Не е посочен 26.03.2013|15:21
просто обичам да гледам тези филмчета за възрастни какво лошо има.а и наистина може да се научи нещо ново и винаги се старая нещо което съм видял да го направя с приятелката ми и се старая да й е приятно.а и все пак дори и да съм гледал моята приятелка ако дойде при мен разбира се че няма да й откажа,едното не пречи на другото.така че жени не се притеснявайте това не означава че партньора ви не харесва нещо във вас../е освен ако не гледа нон стоп и не ви пожелава изобщо де...тогава може би трябва да се притесните... :)
5
Не е посочен 26.03.2013|15:05
и все пак аз така и не разбрах защо един мъж който има жена до себе си , която за него е красива и сексапилна и колкото и често да правят секс той пак обича да гледа филмчета често,не всяка вечер но често.аз също гледам,но рядко.но когато често правя секс изобщо не се сещам не разбирам защо при мъжете не е така....
4
Не е посочен 26.03.2013|14:57
Гледат,ама ти колко често гледаш :) сигурно мъжете го правят по-често, то това е ясно.
3
Не е посочен 26.03.2013|14:51
всички гледат порно, какво да се правим на луди?
2
Не е посочен 26.03.2013|14:44
Ами явно много обичат мъжете да гледат порно,не знам какво толкова интересно виждат в него, не че жените не гледаме,нали, да не се правим на света вода,ама това през вечер-две три да си пуснеш един филм за големи ми се вижда лудост.
1
Не е посочен 26.03.2013|14:28
Мъж, който не си пада по порното и разкрива уникалността в жената до себе си, която няма мерки на порно актриса е мъж мечта. И аз често съм се питала какво толкова намират в порното и не е ли по-приятно да изпитат тези емоции в реалния свят, отколкото да им се наслаждават , зяпнали в екрана със скрита дясна ръка.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay