Не искам да правя секс по време на социалната изолация и това повлия на брака ми

Не искам да правя секс по време на социалната изолация и това повлия на брака ми

Докато много от моите необвързани приятели споделят колко самотни се чувстват, докато спазват социална дистанция и през по-голяма част от деня си са си вкъщи по време на продължаващата пандемия от COVID-19, аз се чувствам по съвсем различен начин.

Щастливо омъжена съм за мъж, по когото страшно си падам. Наистина съм благодарна за това, че го имам. Гледаме телевизия заедно, през деня успяваме да свършим работните си задължения самостоятелно и след вечеря прекарваме времето си заедно. Имаме се един друг, разговаряме, утешаваме се, имаме си доверие. Единственото нещо, което не правим? Не правим секс. Приятелите ми, които нямат човек до себе си, са объркани и ми се дразнят. Заявяват ми, че ако имаха възможността да правят секс, щяха да го правят постоянно. Но аз не го правя и това се отразява на брака ми.

Сексът винаги е бил интересно предизвикателство в моя брак. Съпругът ми има много по-голям сексуален нагон от мен, но през годините влязохме в ритъм, който удовлетворява и двама ни. В момента обаче проблемът се засили. Когато мъжете са стресирани, намират в секса начин да се освободят от стреса и го приемат за забавен начин да забравят за всичко, което се случва. Аз съм пълна противоположност. Когато не се чувствам добре, сексът е единственото нещо, за което не мисля. Тогава обикновено съм раздразнена, което означава, че не искам да има никого близо до мен.

Съпругът ми и аз в момента сме здрави, но и двамата сме с отслабена имунна система поради предишни заболявания, така че страхът от болести и смърт е твърде реален за нас. Какво става, ако някой от нас се зарази в хранителния магазин или по време на разходка? Притеснявам се и за други неща. Нашите работни места засега са стабилни, но какво ще стане, ако нещо се промени? Какво става, ако член на семейството се зарази с вируса? Обичам съпруга си повече от всичко на света, но страховете, които имам, че нещо може да се случи с нас, са толкова големи, че изобщо не съм в настроение.

Правя неща, които ме карат да се чувствам добре – тренирам ежедневно, ям здравословна храна, практикувам медитация и се припичам на слънце почти всеки ден. Поддържаме дома си подреден и имаме нормално работно време. И все пак имам страшни проблеми със съня. Чувствам невъзможност да се отпусна и всяка вечер, когато легна, се тревожа и започвам да разигравам в ума си най-лошите сценарии за това, което може би ни предстои. Това означава, че когато дойде време да си лягаме и вероятно да правим секс, аз се отдръпвам.

Знам, че периодът е труден и за съпруга ми. Знам, че мъжете се чувстват обичани чрез физическо докосване и че сексът има значение за тях. Готова съм да работя върху проблема си и го правя, но все още ми е трудно. От седмица комуникирам с терапевт. Тя ме успокоява, че не съм сама. Сподели ми, че почти всеки неин клиент споменава, че сексуалният му живот страда в този момент. Това ме накара да се почувствам толкова добре.

Тъй като знам, че това означава много за съпруга ми, работя върху това да удовлетворявам нуждата му от привързаност по други начини, като това да гледаме филми заедно, да се държим за ръце по време на разходка и да отделяме време през работния ден за доза прегръдки и целувки. Макар да не е секс, е по-добре, отколкото никаква привързаност. Със съпруга ми също говорим много. Обсъждаме как вървят нещата по между ни, от какво се страхуваме и как се чувстваме в сегашната обстановка.

Общуването ми помага най-много и ме кара да разбера, че отношението ми към секса ще се промени. В момента се старая, търпелива съм и съм честна със съпруга си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay