Нормални ли са контракциите след секс?

По принцип е безопасно да правите секс, докато сте бременна. Повечето двойки могат да правят секс през цялата бременност до деня на раждането.

Нормални ли са контракциите след секс?

Но тялото ви може да реагира по различен начин на секса, докато очаквате дете. Може дори да забележите леки контракции на Бракстън-Хикс след оргазъм. Различен ли е сексът по време на бременност? Сексът може да се чувства по-добър или по-лош поради следните причини: подути гърди, чувствителни гърди, кръвонаситеност във вагината. Вашите хормони също са в играта. Те могат да променят емоционалните и физическите ви чувства по отношение на сексуалната активност.

Безопасен ли е сексът? Експертите казват – сексът е безопасна дейност, ако имате бременност с нисък риск. Говорете с лекаря си, ако имате предлежание на плацентата, риск от преждевременно раждане, други усложнения.

Тревожите се за бебето? Не забравяйте, че мъничето е сгушено безопасно в околоплодния мехур и бива предпазено от вашите силни маточни мускули. Шийката на матката осигуряват допълнителна бариера за защита.

Причини за контракция след секс? Може да получите контракции по време и след секс. Те могат да се появят след оргазъм или полов акт. Обикновено те са в реда на нещата, като контракции Бракстън-Хикс и не предизвикват промени в шийката на матката. Тези контракции се случват по различни причини. Вашето тяло освобождава окситоцин, когато стигате до оргазъм, карайки мускулите да се свиват. Спермата съдържа простагландини, които могат да предизвикат маточни контракции. Тъй като зърната ви са по-чувствителни, може да получите контракции при тяхното по-силно стимулиране.

Тялото ви е в движение. Физическата активност и различните пози също могат да доведат до контракции. Контракциите след секс обикновено са леки и отзвучават в рамките на няколко часа. Опитайте да легнете, да се отпуснете, да си вземете топъл душ или да изпиете чаша вода, докато те преминат. Тези контракции обикновено са безвредни и не водят до преждевременно раждане.

Не се тревожете, ако не сте в настроение за секс. С напредването на месеците може да се чувствате зле, уморени или не много секси. Повече от добре е да пропуснете секса и вместо това да се насладите на времето заедно. Физическата близост може да включва много повече от секса. Просто слушайте тялото си и направете това, което е подходящо за вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay