9 причини, поради които не бива да избързвате със секса в нова връзка

Вижте защо е добре да изчакате

9 причини, поради които не бива да избързвате със секса в нова връзка

Когато химията е неоспорима, е много трудно да се сдържите да не правите секс още на първата среща. И разбира се, няма нищо лошо в това, просто изчакването има много повече ползи.

Не ви казваме да се въздържате до първата брачна нощ, но особено ако напоследък сте имали разочароващи връзки, ще бъде добре да изчакате, за да видите дали нещата ще потръгнат. Ще бъдете изненадани колко успех може да донесе това в дългосрочен план. Ето 9 причини, поради които отлагането на секса може да е полезно за новата ви връзка:

1. Това ще ви помогне да разберете дали се харесвате наистина

Когато сексът е намесен, е по-трудно да се каже дали човекът до вас харесва вас или секса. Като елиминирате тази възможност може да разберете дали този човек наистина ви харесва. Това определено си заслужава чакането.

2. Ще можете да изградите силна основа

Сега, когато знаете, че той наистина ви харесва, можете да продължите да се опознавате на по-дълбоко ниво. Вашите отношения ще бъдат изградени върху доверие, приятелство, романтика и други качества, а не върху секс. Когато дойде моментът за секса, вече ще имате сериозна основа и той ще бъде по-хубав.

3. И двамата ще оцените повече физическата страна на връзката, по-късно

Тъй като се въздържате, другите физически взаимодействия, като прегръдки и целувки, ви се струват много по-хубави и ги цените повече.

4. Ще натрупате вълнение

Сексуалното напрежение е неизбежно, но също така прави нещата по-забавни. Въздържанието ще направи крайния резултат по-впечатляващ.

5. Ще видите истинските си същности

Ще разберете какви са интересите на другия, каква е истинската му същност и какво се крие под повърхността. Това е наистина ценно.

6. Това ще ви направи по-креативни

Ще се вълнувате и ще усещате нещата по различен начин. Физическото въздържание ще ви помогне да бъдете по-романтични.

7. Това ще ви накара да се фокусирате върху връзката

Вашата връзка ще бъде много по-истинска, което ще попречи да се съмнявате в човека отсреща. Ще осъзнаете, че и двамата искате да бъдете заедно и сексът няма нищо общо.

8. Емоционалната привързаност ще стане по-важна

Сексът няма да отнеме наистина важните неща. Всичко, което е важно, ще бъдете вие двамата. Ще имате доверие един на друг, защото това, което сте създали заедно е истинско партньорство, а не сексуална връзка.

9. Когато най-сетне стигнете до секса...

Ще бъде страхотно. Сексът на първата среща обикновено не е особено хубав, защото има известно неудобство и едва познавате човека. След като връзката е истинска и е изградена върху емоции, а не върху сексуално привличане, сексът ще бъде много удовлетворяващ и за двамата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay