И двамата работите от вкъщи – сега какво?

И двамата работите от вкъщи – сега какво?

Случвало ли ви се е да чувствате вина, че продължавате да работите, въпреки че приятелят ви се е прибрал вкъщи от "нормалната" си работа? И ви се е искало и двамата да имате свободни професии и да работите от вкъщи?

Но, честно, да бъдете постоянно заедно всеки ден не винаги е вълнуващо преживяване или пък е толкова секси. Защото както всяка друга работа, било в офис или не, работата вкъщи има своите предимства и недостатъци. В момента на повечето хора им се налага да работят от вкъщи, заради наложената карантина.

Ето нашите съвети как да се фокусирате успешно върху задълженията си и как да не намразите партньора си, докато и двамата сте забили поглед в компютъра.

Поставете граници. Не се преструвайте, че не ви притеснява, когато партньорът ви провежда онлайн срещи (или гледа някой сериал), докато вие се опитвате да отговаряте на имейли. Не правете напук. Не отивайте да работите в банята, например, само и само за да намекнете, че не сте доволна от шума в хола. Кажете с усмивка: "Би ли си сложил слушалките?" и смятайте, че желанието ви ще бъде изпълнено на секундата.

Определете си самостоятелни зони. Знаем, казахме по-горе да не отивате в банята. Но пък и за това има изключение. Може да я превърнете в свой кабинет, когато двамата имате уредени срещи по едно и също време. Важни са компромисите. Надяваме се да имате повече стаи, за да не се налага да прибягвате до банята. Но в случай, че ви липсва място, проявете креативност.

Организирайте графика си заедно. Не забравяйте, че все пак сте семейство, въпреки че през повечето време смятате себе си за колеги. Организирайте се така, че да прекарвате и достатъчно време заедно, за да гледате филм, да си говорите или пък да се погушкате за няколко часа.

Разберете за себе си с колко задачи можете да се справяте едновременно. Какво бихте направила, ако партньорът ви предложи да си пуснете епизод на любимия сериал, но вие имате още работа за вършене? Ще направите ли компромис или ще решите да действате по двете задачи едновременно? Мултитаскингът не е добър вариант, защото това означава, че едната от задачите няма да бъде свършена качествено или пък изобщо няма да бъде завършена.

Имайте време за себе си. Когато работите по проект, изискващ креативност, предпочетете спокойната атмосфера на нощта или свършете по-голямата част от работата си, когато партньорът ви не е вкъщи. Сигурни сме, че през повечето време успявате да сте концентрирана в негово присъствие, но малко тишина никога не е излишна.

Продължавайте с милите жестове. Поднасяйки кафе или нещо сладичко един на друг, би превърнало скучния работен ден в специален. Подобни комплименти биха били полезни както за вашата връзка, така и за работата ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay