3 практични подаръка за майката и детето, които ще вършат работа дълго време

3 практични подаръка за майката и детето, които ще вършат работа дълго време

Когато една жена забременее всички нейни близки хора започват да я обсипват с подаръци. Най-честите неща, които получава бъдещата майка обикновено са дрешки и играчки, които още преди раждането на бебето се оказват прекалено много. Много хора се затрудняват в избора на подарък, защото не са сигурни от какво точно би имала нужда една бъдеща майка и с какво вече се е сдобила.

Днес ще ви дадем няколко идеи, които са продиктувани от стремежа на всяка майка да улесни всекидневието си и грижите за детето да преминават по-леко. При избора на подарък трябва да се стремим той да е практичен и да бъде приложим в различните възрасти на детето, ако това е възможно. Избягвайте плюшени играчки и дрънкулки без особено предназначение, които ще събират прах, поставени някъде. Странете и от евтини предмети с китайски произход, защото качеството при тях е съмнително и могат да повлияят негативно върху здравето и бъдещото развитие на детето.

Ето какво да изберете, така че майката да остане доволна.

Принадлежности за хранене

В радостта си хората започват да купуват какви ли не бебешки продукти, н забравят, че съвсем скоро това бебе ще порасне и ще започне да се храни в седнало положение и ще се учи да държи лъжица. Докато детето придобива тези така ценни умения ще са му необходими стабилни и безопасни съдове. Можете да заложите на силиконови подложки с вградена купа с няколко отделения. Те прилягат плътно върху подноса за хранене и предотвратяват разливане и разсипване на храната.

3 практични подаръка за майката и детето, които ще вършат работа дълго време

Много практични са и големите силиконови лигавници, които разполагат с контейерче, събиращо падащата от устата на детето храна.

Протектор за матрак

Понякога при тестването на различни видове еднократни пелени, попадаме на несполучливи варианти и се случва бебето да изцапа завивките и чаршафите, докато спи. Понякога, заедно със завивките страда и матракът, а добре знаем колко е трудно неговото почистване. За тази цел производителите са измислили протектори от непромокаема памучна материя, които предпазват матрака чист.

3 практични подаръка за майката и детето, които ще вършат работа дълго време

Тези аксесоари вършат чудесна работа и след време, в прехода от пелена към гърне. Докато децата свикнат да ходят на гърне се случват изпускания в креватчето и това е моментът, в който протекторът влиза отново в употреба.

Полезна играчка

3 практични подаръка за майката и детето, които ще вършат работа дълго време

С изобилстващите на пазара пластмасови играчки, които се чупят лесно и могат да бъдат опасни, изборът ни се свежда до минимум. Тук можете да заложите на дървена играчка, която бъде с детето през процеса на неговото порастване, учейки го на нови умения. Това могат да бъдат комплект кубчета или пък влакче с разноцвети елементи. Този тип играчки могат да са полезни при развиването на фината моторика на децата, а на по-късен етап им помагат да учат различните форми и цветове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay