Слушайте музика и стискайте зъби

Работата е в почивката

Слушайте музика и стискайте зъби

Едва ли има човек, който сяда на бюрото си и започва да върши своите задачи една по една. Нормално е да се разсейвате, да чувствате умора или пък да ви липсва вдъхновение. Може да станете по-продуктивни на работното си място, ако се сдобиете с някой от тези навици. Ще ви разкажем за триковете, които, намерят ли място във вашата рутина, ще ви помогнат да си вършите работата по-качествено.

 

Слушайте музика

Ето че може да смесите работата с удоволствието, само и само да сте в добро настроение. Доказано е, че хора, които се чувстват добре, взимат по-правилни решения и се справят с проблемите ефективно и бързо. Ако сте в задънена улица и просто е невъзможно да продължите напред, вземете си почивка с някоя любима песен, а изходът ще се появи на хоризонта веднага след това.

 

Стискайте зъби

Буквално. Оказва се, че стискането на зъби или пък свиването на пръстите в юмрук, е типично подсъзнателно действие не само при сблъскването с лоши новини. То ви помага да реагирате на проблем по пътя си. Същата работа би свършило и стрес топче, което ще пренасочи негативната ви енергия при решаване на тежка задача.

 

Опознайте света

...но не с Уоли, а с Интернет. Гледайте някое клипче с очарователно сладко кученце, което ще ви накара да се чувствате добре. Взимането на кратки почивки реално повишава нивото на концентрация в работните етапи. Способността ви да задържате вниманието си насочено само към една дейност отслабва след около час усилен труд. Затова проверете какво се случва в социалните мрежи и се захващайте пак с ангажиментите си на пълни обороти.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.04.2011|16:55
Добри съвети! Надали има човек, който когато е на работа, върши само задълженията си, без да си прави малки почивки. Както след 15 минутната дрямка следобед се чувстваме по-свежи и заредени със сили, така и кратката почивка, ни прави по продуктивни и ни помага да се заредим с енергия. Не бива обаче да се прекалява, защото може да ни пратят да си почиваме, колкото си искаме вкъщи. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay