Слънцезащитете косата си!

Как да предпазите гривата си от слънчевите лъчи и солената вода

Слънцезащитете косата си!

Със сигурност знаете от личен опит, че след морската почивка косата не е в най-добрата си форма и често се налага да заиграе ножицата, за да бъдат пораженията сведени до минимум. Това се случва, защото комбинацията от директно излгане на слънце и солената и/или хлорирана вода буквално изгаря косъма, правейки го тънък, порьозен и сух.

Има обаче начини да сведете пораженията върху косата си до минимум. Като за начало не трябва да забравяте, разбира се, че грижата за вашата грива е постоянен ппроцес и тя трябва да бъде подхранвана според нуждите си целогодишно. А ето и какви мерки да предприемете, когато дадете старт на лятната си почивка:

Приберете косата
Шапките и шаловете успешно могат да влязат в ролята на щит, който да брани гривата ви от инвазията на слънчевите лъчи. Ако пък не обичате да носите подобни аксесоари, то поне се старайте косата ви да не бъде пусната, защото рискът от заплитане, особено след като сте топнали веднъж глава в морето или басейна, е почти неизбежен. Вместо това нанесете обилно кокосово масло по дължините на косата си, нежно я разрешете и я подредете в хлабава плитка или пък небрежен кок. И като споменахме кокосово масло…

Слънцезащитете косата си!
Слънцезащитете косата
Ако сте почитатели на естествените продукти, то натуралните масла, като например кокосово и какаово, ще се превърнат в най-добрите ви приятели на плажа. Освен че съдържат естествен SPF, те са богати и на редица ценни за косата вещества. Възползвайте се и от факта, че козметичната индустрия вече предлага редица продукти, които едноременно подхранват гривата и я защитават от UV лъчите. Именно такова е и слънцезащитното олио Bioderma Photoderm BRONZ, което освен за лице и тяло, е изключително подходящо за коса.

Подхранете косата
Летните грижи за красива грива далеч не се изчерпват с напускането на плажа. Защото именно след това косата ви има нужда от най-силна подкрепа, за да устои на изтезаващите я лъчи. Затова веднага след плаж, особено ако сте влизали във водата, измийте косата си с мек шампоан без съдържание на сулфати, предназначен за честа упротреба. След това пък нанесете подхранваща маска с добавени масла. Добре ще е и поне временно да забравите за стилизиращите продукти със съдържание на алкохол, като например лак и пяна. Сешоарът и пресата също не са желателни в този период. Вместо това по дължините нанесете омекотяващ и предпазващ серум и нежно разрешете.

Слънцезащитете косата си!
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 26.06.2014|16:36
Препоръчвам и употребата на шампоани създадени на билкова основа
10
Не е посочен 26.06.2014|15:44
Слънцето наистина изтощава косата, като я прави доста суха, за това маски и яко балсамчета, шапки или тюрбанчета. ;)
9
Не е посочен 25.06.2014|11:54
Интересен глагол -слънцезащитете ...
8
Не е посочен 25.06.2014|11:25
Убивате ме с тези заглавия .
7
Не е посочен 24.06.2014|17:38
Аз колко коса имам, че да я защитавам...
6
Не е посочен 24.06.2014|15:13
Не съществува дума "слънцезащитете" :)
5
Не е посочен 24.06.2014|14:06
полезен материал, ще си взема нещо за косата.
4
Не е посочен 24.06.2014|12:11
Много се изтощава косата през лятото. Аз определено на плажа прибирам косата си, гледам също така да правя маски по - често.
3
Не е посочен 24.06.2014|11:08
Полезна статия, ще измисля нещо за косата си и аз.
2
Не е посочен 24.06.2014|10:47
не се бях замисляла за косата си през лятото
1
Не е посочен 24.06.2014|10:37
Много ми е важно да знам ефективен начин за защита, защото моята коса е много суха и лятото става, като метла на плажа. Ще си купя най-вероятно кокосов масло.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay