Слънчеви закони!

Правилните слънчеви навици срещу опасните слънчеви лъчи

Слънчеви закони!

Тъй като "повторението е майка на знанието", мислим да ви припомним отново колко опасно е силното слънце навън. В тон с прекалено високите температури тези дни, задължително съветваме да обърнете внимание на интелигентната фотозащита.

 

Известно е, че UVA и UVB лъчите нанасят опасни щети на кожата, а в някои случаи те могат да бъдат и непоправими.

 

Слънчевите закони

 

Факт е, че броят на хората, които използват продукти за слънчева защита през цялата година, е изключително малък. Но слънчевата радиация съществува, макар и в най-мрачните дни, и срещу тази невидима заплаха задължително трябва да се вземат мерки.

 

Нанасянето на слънцезащитни продукти трябва да се случва 30 минути преди излагане на пряка слънчева светлина. Златно правило, което не търпи промени. Не забравяйте да нанасяте и редовно - след къпане или потене.

 

Важно да знаете е, че UVB лъчите са виновниците за рак на кожата и опасни изгаряния. UVA са тези, които водят до фотостареене и промяна на ДНК-то на клетките. Качественият слънцезащитен продукт трябва да притежава минимум 1/3 UVА защита от UVB, или по-просто казано: колкото по-висок е UVB факторът, толкова по-висока гаранция имате за UVA защита.

 

Грижете се за кожата си и след излагането на слънце. Тоест, запасете се с един възстановяващ продукт, който да подхрани или неутрализира увреждането на ДНК-то на кожата. Тази "заповед" е изключително важна, но често бива пренебрегвана, тъй като "сме се опазили, докато сме били на плажа". Да, ама не. Няма такова нещо като пълно предпазване.

 

Опазете косата, очите и устните си. За целта, както знаем, се продават специализирани продукти, а очилата с UV защита могат да бъдат намерени на всеки ъгъл.

 

Chick trick: Когато нанасяте слънцезащитни продукти, не втривайте. В противен случай намалявате тяхната ефикасност.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.07.2011|11:48
Много е важно и през зимата да се използва слънцезащитен крем за лице, тъй като лъчите на слънцето не вредят по-малко тогава. Колкото по-често се мажем докато сме на плажа обаче толкова по-малка е вероятността да навредим на кожата си и да изгорим. Изгарянето е много опасно и изобщо не трябва да се подценява. Най-често мъжете са тези, които не се пазят изобщо, независимо дали са морето, за риба или се къпят в реката.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay